כללי
1. ב-11 לנובמבר 2014 התקיימו בחירות בשתי רשויות מקומיות: אעבלין וירוחם.
2. לפי סעיף 23(א) לחוק הרשויות המקומיות (מימון בחירות), התשנ"ג-1993 (להלן - החוק), לא יאוחר משמונה חודשים אחרי הבחירות לרשויות המקומיות, על מבקר המדינה למסור ליושב ראש הכנסת, דוח בדבר תוצאות ביקורת החשבונות של הסיעות והרשימות שהשתתפו בבחירות.
3. הדוח עוסק בביקורת החשבונות של הסיעות ורשימות המועמדים שהשתתפו בבחירות: חמש סיעות אם (סיעות בכנסת שיש להן סיעות בת ורשימות בת - שהשתתפו בבחירות, להלן - סיעות בת);רשימת מועמדים משותפת אחת לשתי סיעות אם וסיעה מקומית (להלן -רשימה משותפת); ו-11 סיעות ורשימות מועמדים מקומיות שאינן סיעות בת או רשימות בת של סיעות בכנסת (להלן - סיעות מקומיות).
סיעות שהשתתפו בבחירות
סיעות אם
בישוב אעבלין:
(1) התנועה הערבית להתחדשות (תע"ל), באמצעות סיעת הבת "ההתחדשות" (להלן - תע"ל).
(2) חד"ש - החזית הדמוקרטית לשלום ולשוויון (המפלגה הקומוניסטית הישראלית וחוגי ציבור יהודים וערבים), באמצעות רשימת הבת "חד"ש" (להלן - חד"ש).
בישוב ירוחם:
(1) הבית היהודי-מפד"ל החדשה באמצעות סיעת הבת "הבית היהודי-מפד"ל החדשה" (להלן - המפד"ל).
(2) מפלגת העבודה הישראלית, באמצעות סיעות הבת: "ירוחם אחת בראשות מיכאל ביטון"
ו-"נאמנים לדרך בראשות דני לוגסי" (להלן - העבודה).
(3) מרצ-יחד באמצעות סיעת הבת "איחוד מנצח בראשות אריה דוקרקר" (להלן - מרצ).
סיעות מקומיות
(1) בישוב אעבלין:
(א) אופק חדש;
(ב) אלאזדהאר;
(ג) אלאמל;
(ד) אלאתגאה אלצחיח;
(ה) אלוחדה;
(ו) אלשמס;
(ז) אעבלין לכולם;
(ח) הברית החזקה;
(ט) עבלין אוולן;
(י) שבאב אעבלין.
(2) בישוב ירוחם:
הליכוד ישראל ביתנו.
רשימת מועמדים משותפת:
בישוב ירוחם:
מורשת ירוחם המאוחדת מטעם הסיעות המשתתפות הבאות:
(1) אגודת החרדים - דגל התורה (סיעת אם) (להלן-דגל התורה);
(2) התאחדות הספרדים העולמית שומרי תורה - ש"ס (סיעת אם) (להלן-ש"ס);
(3) שס"ג (סיעה מקומית).
4. בחוק הוסדר מימון מאוצר המדינה למשתתפים בבחירות לרשויות המקומיות שעליהם נמנים: סיעה, רשימה, מועמד לראש מועצה אזורית ומועמד בבחירות מיוחדות לראש רשות.
5. במקביל להסדרת מימון מאוצר המדינה מוטלות על הסיעות הגבלות בקשר להוצאותיהן ולהכנסותיהן, וחשבונותיהן עומדים לביקורת מבקר המדינה. בדוח שעל מבקר המדינה למסור לפי החוק, עליו לקבוע אם הסיעות ניהלו מערכת חשבונות בהתאם להנחיותיו, אם הוצאות הבחירות שלהן היו בגבולות התקרה שנקבעה בחוק ואם ההכנסות שקיבלו היו בגבולות שנקבעו בחוק.
6. בחוק נקבע כי על הסיעות למסור למבקר המדינה, לא יאוחר מתום שלושה חודשים אחרי הבחירות, את חשבונותיהן ואת הדוחות הכספיים שלהן לתקופת הבחירות בצירוף חוות דעת של רואה חשבון בדבר תקינותן ושלמותן ובדבר ניהול מערכת חשבונות בהתאם להנחיות מבקר המדינה.
7. על כל סיעות האם ועל הסיעות המקומיות ברשויות המקומיות, שמספר בעלי זכות הבחירה בהן עולה על 5,000, הוטל למנות רואי חשבון בעצמן ועל חשבונן. מספר בעלי זכות הבחירה באעבלין ובירוחם גדול מ-5,000.
8. לפי סעיף 7(ב) לחוק, סיעה הזכאית למימון ממלכתי, תקבל תוך 20 ימים מיום פרסום תוצאות הבחירות, 85% מסכום המימון המגיע לה בניכוי המקדמה שניתנה לה, אם ניתנה. אם הדוח של מבקר המדינה חיובי, זכאית הסיעה לקבל את יתרת המימון הממלכתי (15%) מיד לאחר מסירת הדוח. עוד נקבע בחוק, כי כאשר מבקר המדינה קובע, כי הדוח אינו חיובי (מחמת אי-עמידה באחת משלוש הדרישות האמורות), יורה שר הפנים כי לא תשולם לסיעה יתרת המימון הממלכתי. אולם מבקר המדינה רשאי להמליץ לשר להקטין את הסנקציה הכספית ולקבוע שחלק מיתרת המימון ישולם, בהתחשב באופי החריגה, בהיקפה ובנסיבות המקרה, והשר יורה לשלם את הסכום בהתאם להמלצת מבקר המדינה.
9. החוק קובע כי ההוראות בדבר ניהול החשבונות, ביקורת החשבונות, הגבלת ההוצאות וההכנסות וביקורת מבקר המדינה חלות גם על סיעות שלא קיבלו מימון מאוצר המדינה, בין שלא ביקשוהו ובין שלא היו זכאים לו מחמת שלא מילאו תנאים מוקדמים מסוימים הקבועים בחוק. כך גם חלה על כל הסיעות חובת הגשת דוח כספי למבקר המדינה.
10. הדוח עוסק, כאמור, ב-5 סיעות בת, ב-11 סיעות מקומיות וברשימת מועמדים משותפת אחת שהשתתפו בבחירות.
11. (א) כל הסיעות מסרו למבקר המדינה דוחות כספיים לתקופת הבחירות בצירוף חוות דעת של רואה החשבון.
(ב) המימון הממלכתי שהסיעות האמורות זכאיות לו מסתכם בכ-1,154 אלפי ש"ח. על פי הדוחות הכספיים של הסיעות האמורות שהוגשו למשרדי הסתכמו הוצאותיהן בכ-1,368 אלפי ש"ח.
עיקרי הממצאים
12. תוצאות ביקורת החשבונות של הסיעות האמורות נקבעו על פי אלה: הדוחות הכספיים שמסרו; חוות הדעת של רואי החשבון שבדקו את החשבונות שצורפו לדוחות הכספיים; בדיקת חשבונות הסיעות; בדיקות ובירורים משלימים שעשו עובדי משרדי; השלמות, תיקונים, הסברים של הסיעות ותצהירים לפי סעיף 21(ה) לחוק של נציגי הסיעות שהתקבלו כראיה לפי סעיף 15 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971.
הנחיות מבקר המדינה
13. (א) לפי החוק, ינהלו הסיעות את מערכת החשבונות שלהן בהתאם להנחיות מבקר המדינה.
(ב) כל הסיעות, למעט אחת, ניהלו את מערכת חשבונותיהן לפי הנחיות מבקר המדינה.
(ג) סיעה מקומית אחת (אעבלין-אלוחדה) לא ניהלה את מערכת חשבונותיה בהתאמה מלאה להנחיות מבקר המדינה. הדבר התבטא בעיקר בכך שהסיעה לא פתחה חשבון בנק שיוחד למערכת הבחירות ושילמה את הוצאותיה מחשבון בנק פרטי.
הוצאות
14. (א) החוק קובע תקרה להוצאותיהן של הסיעות לפי נוסחאות המפורטות בו.
(ב) הוצאות הבחירות של כל הסיעות היו בגבולות תקרת ההוצאות המותרת.
הכנסות
15. (א) לפי החוק, הסיעות זכאיות למימון הוצאות הבחירות שלהן מאוצר המדינה, לפי נוסחה ועל בסיס יחידות חישוב הקבועות בחוק.
(ב) לגבי סיעות מקומיות, החוק אוסר קבלת תרומות מתאגידים הן בארץ הן בחוץ לארץ וממי שאינו רשום במרשם האוכלוסין המתנהל לפי חוק מרשם אוכלוסין, התשכ"ה-1965. כמו כן, מגביל החוק את סכום התרומה המותרת מיחיד. בין בחירות לבחירות סכום התרומה המרבי שמותר לסיעה לקבל מיחיד ומבני ביתו הסמוכים על שולחנו הוא 5,000 ש"ח. במקרה שסיעה מקומית מסיימת את תקופת הבחירות בגירעון ניכר ובהיעדר נתונים מניחים את הדעת על מקור הכספים והדרך לכיסוי הגירעון, חלה החזקה אשר לפיה בגירעון עצמו יש משום תרומה בניגוד להוראות סעיף 16 לחוק.
(ג) ההכנסות של כל סיעות המקומיות, היו בגבולות האמורים בסעיף 16 לחוק לעניין קבלת תרומות.
(ד) סעיף 16(ג) לחוק יחד עם סעיף 8 לחוק מימון מפלגות, התשל"ג-1973 קובע סייגים לקבלת תרומות בידי סיעות אם. הכנסותיהן של כל סיעות הבת היו בגבולות האמורים.
דוחות על תוצאות בדיקת החשבונות והתרומות בקבצים המצורפים...