עם תיקון חוק מבקר המדינה מראשית שנת 1958 הגיעה החקיקה, המסדירה את עניינו ביקורת המדינה, לגמר מסוים; וההסדרים האדמיניסטרטיביים, שהיו ברוכים בתיקון החוק, או באו בעקבות תיקון זה, השפיעו על כמה שטחים של ביקורת המדינה.
הוחל בהרחבת הביקורת על חברות-הבת של רשויות מקומיות ואיגודים ממשלתיים, שתיקון החוק מאפשר אותה; והופעלו הסמכויות, שהחוק החרש מעניק למבקר המרינה לגבי הביקורת על האיגודים. ועדת הכספים של הכנסת הקימה ועדת משנה מיוחדת לענייני ביקורת המדינה, וועדה זו כבר הוכיחה, שבעזרתה יוכל הגוף הפרלמנטרי המוסמך להגיע לידי כך, שזמן יותר רב יוקדש לביקורת המדינה ושהטיפול בבעיותיה יהא יותר מעמיק. ועדה של מנהלים כלליים, שלפי יזמת הכנסת הוטל עליה התפקיד המיוחד לקדם את תיקון הליקויים החוזרים ונשנים, שהועלו על ידי ביקורת המדינה, ניגשה למילוי תפקיד חשוב זה באורח פעיל ושיטתי.
ההיקה המורחב של הדו"ח השנתי מס' 9 משקף את הרחבת הביקורת בכל ענפי פעולותיה. זה שנים מספר כולל הדין וחשבון השנתי גם פרקים המסכמים שטחי עבודה מסוימים של הממשלה והמתארים את השאלות, שנתעוררו בשטחים אלה; בדין וחשבון זה ניתן היה להביא פרקים מסכמים כאלה במספר יותר גדול מאשר בשנים הקודמות. גם בתחום האיגודים הממשלתיים הורחב החומר האינפורמטיבי, העשוי להראות את מקומם של האיגודים בתוך משק המדינה.
ז. מוזס
מבקר המדינה
ירושלים, ז' באדר א' תשי"ט, 15 בפברואר 1959