בעתות חירום, כבעת שגרה, על הרשות המקומית לספק לתושביה את כלל השירותים שהיא מופקדת על אספקתם במגבלות ובתנאים מיוחדים, ובכלל זה מתן שירותים בסיסיים לתושבים; טיפול באוכלוסייה נזקקת; מסירת מידע לציבור, הסברה ודוברות; אספקת שירותים חיוניים בתחומי ההנדסה והתשתיות (מים, ביוב ובינוי) ופינוי אוכלוסייה למרכזי פינוי.
ב-2.12.10, בשעות הצהריים המוקדמות, פרצה שרפה בפאתי היישוב עספייא השוכן על פסגת הר הכרמל (להלן - השרפה). רוחות מזרחיות חזקות ליבו את האש ונשאו אותה במהירות מערבה לכיוון הגן הלאומי כרמל ושמורת הטבע שבכרמל (להלן - פארק הכרמל). בארבעת ימי השרפה פונו מבתיהם כ-17,000 תושבים של ארבע רשויות מקומיות הגובלות בפארק הכרמל: המועצה המקומית עספייא, המועצה האזורית חוף הכרמל ועיריות חיפה וטירת כרמל. השרפה כובתה סופית ב-5.12.10 לאחר שגבתה מחיר כבד בנפש ופגעה ברכוש, בין היתר בבתי מגורים ובמבני ציבור.
פעולות הביקורת
בחודשים פברואר-יוני 2011 בדק משרד מבקר המדינה את הפעולות שעשו עיריות חיפה וטירת כרמל, המועצה האזורית חוף הכרמל והמועצות המקומיות עספייא ודאליית אל-כרמל (להלן - הרשויות המקומיות) לשם מניעת שרפות, את היערכותן לשרפה, את מערך החירום שלהן ואת פעולותיהן במהלך השרפה עצמה. כמו כן נבדק פינוים של אוניברסיטת חיפה, המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל וגבעת וולפסון. בדיקות השלמה נעשו במשרד הפנים, משרד הבריאות, משטרת ישראל, איגוד ערים אזור חדרה (שירותי כבאות) (להלן - כב"א חדרה), איגוד ערים אזור חיפה (שירותי כבאות) (להלן - כב"א חיפה), פיקוד העורף (להלן - פקע"ר), רשות חירום לאומית (להלן - רח"ל) וכן בחלק מיישובי המועצה האזורית חוף הכרמל.
עיקרי הממצאים
פעולות הרשויות המקומיות למניעת שרפות
אי-הקפדה על ביצוע הוראות שירותי הכבאות למניעת שרפות: שירותי הכבאות הם הגורמים המקצועיים האחראים למניעת שרפות וכיבוי דלקות בתחום הרשויות המקומיות. נמצא כי כב"א חיפה אינו עורך ביקורות ביישובים וברשויות שבתחום אחריותו לבדיקת סדרי מניעת שרפות; כב"א חדרה וכב"א חיפה אינם מפקחים על תהליך ההיערכות לשרפה של הרשויות המקומיות הנמצאות בתחום אחריותם ואינם מוודאים כי הרשויות המקומיות ביצעו את ההוראות שניתנו על ידם למניעת שרפות בתחומן.
הכשרת דרכי גישה לכוחות הצלה ודרכי מילוט לתושבים: ביישובים שנפגעו בשרפה יש שלושה כבישי גישה הנתונים באחריות החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ (להלן - מע"צ) וכן דרכים פנימיות באחריות הרשויות המקומיות והיישובים.
חסימת הדרכים שבאחריות מע"צ: בעת השרפה נחסמו הכבישים 721 , 7111 ו-672 המשמשים כבישי גישה ליישובים. החסימה הותירה את תושבי היישובים האמורים בלי דרכי מילוט; יש לדאוג אפוא להכשרת דרכי מילוט לתושבים ודרכי גישה לכוחות ההצלה ביישובים אלה.
הכשרת דרכי גישה שבאחריות הרשויות המקומיות: הדרכים הפנימיות שבתחום שיפוטן של המועצות המקומיות דאליית אל-כרמל ועספייא ובחלק מיישובי המועצה האזורית חוף הכרמל הן באחריות הרשויות המקומיות, רובן צרות ואינן מאפשרות תנועה דו-סטרית של כלי רכב פרטיים, קל וחומר של רכבי כיבוי והצלה. כב"א חדרה וכב"א חיפה דרשו מהיישובים להכשיר דרכים פנימיות נוספות, אולם הוראות אלה לא בוצעו. הדבר פגם ביכולת תפקוד כוחות הכיבוי בעת השרפה.
גיזום עצים וסלילת פסי הפרדה: החוק למניעת שרפות בשדות, התש"י-1949, והוראות נציבות כבאות ארצית, כב"א חיפה וכב"א חדרה קובעים, בין היתר, כי על הרשויות המקומיות להכשיר אזורי חיץ ופסי הפרדת אש. נמצא, כי הרשויות המקומיות אינן מכשירות אזורי חיץ ופסי הפרדת אש כמתחייב. הרשויות גם אינן מבצעות בשטח שיפוטן פעולות למניעת דלֵקות, כגון דילול, חישוף ופינוי עשבייה.
עיריית חיפה: אינה מבצעת במרבית החורשות הנמצאות בתחום שיפוטה טיפול יערני, הכולל גיזום וכריתת עצים וענפים יבשים, וכן אינה נוקטת פעולות לפינוי גזם או ריסוקו ולטיפול בעשבייה במטרה למנוע דלקות והתפשטותן. העירייה לא נקטה פעולות ליצירת חיץ וקטיעת רצף הצמחייה הדליקה בין שכונת דניה ואוניברסיטת חיפה ובין פארק הכרמל והוואדיות המיוערים הגובלים בהן.
המועצה האזורית חוף הכרמל: לא דאגה שהיישובים שבתחומה יבצעו באופן מלא דילול עצים וניקיון הצמחייה שבתחומם על פי דרישת כב"א חדרה וייצרו אזורי חיץ בין היישובים ליער הסמוך.
היעדר טיפול באתרי פסולת והיעדר פיקוח על הנעשה בהם: הועלה כי בישובים עספייא ודאליית אל-כרמל, נמצאים שני אתרי פסולת לא חוקיים שהיוו מפגע תברואתי ומוקד לשרפה להלן פרטים:
המועצה המקומית דאליית אל-כרמל: בשכונה הדרומית-מערבית של דאליית אל-כרמל שוכן אתר פסולת לא חוקי ששטחו כ-7 דונם והוא נמצא בגבולות פארק הכרמל. במשך שנים הוטמנו באתר זה אלפי טונות של פסולת מוצקה שגרמו לשרפות. אף במהלך הביקורת, ב-13.04.11, פרצה שרפה באתר. המועצה לא פעלה להפסקת הטמנת האשפה באתר ואף לא דאגה לסילוק המפגעים, וזאת למרות צווי בית משפט והנחיות המשרד להגנת הסביבה.
המועצה המקומית עספייא: בכניסה המערבית ליישוב עספייא מכיוון חיפה נמצא אתר פסולת לא חוקי המשמש תושבים וקבלנים להשלכת פסולת מוצקה. האתר נמצא בגבולות פארק הכרמל ומשתרע על פני כ-5 דונם. במרוצת השנים פונו לאתר זה אלפי טונות של פסולת. זאת אף שהמועצה הייתה מודעת לסכנות הטמונות באתרי פסולת פירטיים וחרף פסק דין מרשיע וההתראות והצווים שהוצאו נגדה.
אף שהמועצות המקומיות דלעיל והיחידה הסביבתית הר הכרמל היו מודעות לסכנות הטמונות באתרים הפירטיים הללו וחרף ההתראות והצווים שהוציאו כב"א חיפה והמשרד להגנת הסביבה, הן לא נקטו אמצעים לסילוק המפגע.
התקנת צנרת מים וברזי כיבוי אש: כב"א חיפה לא ערך ביקורות שנתיות ולא הוציא הנחיות מפורטות בכל הקשור לתקינות רשת המים ולברזי הכיבוי ברשויות המקומיות שבאחריותו כמתחייב מהתקנות. ספרי ברזי כיבוי האש שבידי כב"א חיפה וכב"א חדרה ומפות ברזי הכיבוי שנערכו על פיהם עודכנו בשנת 2005, ואינם משקפים את מספר ברזי הכיבוי בפועל.
במרבית הרשויות המקומיות שנבדקו, אין נתונים באשר לתקינות רשת המים וברזי הכיבוי בתחומן. לרשויות האמורות אף לא היו נהלים והוראות לתיקון ותחזוקה של ברזי הכיבוי הדורשים תיקון, והטיפול בהם התבצע רק במקרים של החלפת צנרת ישנה או תקלה.
המועצה המקומית עספייא: נמצא כי צנרת המים שהתקינה המועצה באזור השרפה הייתה עשויה מפלסטיק והונחה מעל הכביש, מה שהביא אפוא לשרפתה ולהפסקת אספקת המים.
עיריות חיפה וטירת כרמל: לתאגיד המים של עיריית חיפה ולעיריית טירת כרמל אין נהלים הקשורים בבדיקה של ברזי הכיבוי ובתחזוקתם כנדרש בתקנות, והטיפול בברזים מתבצע בדרך של תחזוקת שבר, דהיינו טיפול בתקלות שמתגלות בשטח ובמהלך החלפת צנרת.
המועצה האזורית חוף הכרמל: יישובי המועצה לא מילאו את הוראות כב"א חדרה במלואן בעניין התקנת ברזי כיבוי בעקבות ביקורות תקופתיות שהוא ערך בהן בשנים 2009 ו-2010.
היערכות הרשויות המקומיות למצבי חירום
במהלך השרפה בכרמל לא הכריזה הממשלה על מצב חירום, ולכן לא חלה על הרשויות המקומיות כל חובה להפעיל מערך משק לשעת חירום (להלן - מל"ח) ומערך פס"ח (פינוי, סעד, חללים). עם זאת, חלק מהרשויות המקומיות החליטו להפעיל מערכים אלה בשל צרכים שעלו במתן שירותים מיוחדים.
קביעת נהלים לשעת חירום: בתיק האב נקבעו דרכי הארגון, ההיערכות והתפקוד של הרשויות המקומיות בעת חירום. בין היתר נקבע בו כי על המועצה להכין נוהלי חירום פנימיים. נמצא, כי המועצות המקומיות עספייא ודאליית אל-כרמל והמועצה האזורית חוף הכרמל לא קבעו לעצמן נוהלי חירום כמתחייב מתיקי האב. מלבד זה, הנהלים שהיו ברשותן לא היו מעודכנים וחלקם אף לא התייחסו לפעולות שבעלי תפקידים ברשויות צריכים לבצע בימי שגרה לקראת מצב חירום עתידי וכן באירוע נקודתי, כגון השרפה בכרמל.
הרשויות המקומיות האמורות לא הפיצו את נוהלי החירום לכל בעלי התפקידים בעת חירום כנדרש, ועקב כך בעלי התפקידים הללו לא פעלו על פי הנהלים במהלך השרפה.
אספקת מים בעת חירום: ב"קונטרס מים" של הרשות העליונה למים בשעת חירום ובמטה מל"ח ארצי נקבעו בין היתר דרכי הפעולה והנהלים במצבי חירום בתחום אספקת המים בעת חירום. נמצא, כי אספקת המים בעת חירום לא הוסדרה כנדרש על ידי הרשויות המקומיות. בעיריית טירת כרמל ובמועצות המקומיות דאליית אל-כרמל ועספייא קיים מחסור מתמשך במלאי הצנרת והאביזרים למים ולביוב כמתחייב מנוהלי מל"ח, עקב היעדר מקום אחסון ראוי.
ניהול אספקת המים במהלך השרפה: במהלך השרפה אירעו שיבושים באספקת המים אל היישובים שבתחום המועצה האזורית חוף הכרמל ובתוכם.
קיבוץ בית אורן: לקיבוץ לא היה גנרטור חירום לגיבוי המשאבה המספקת מים מברֵכת מקורות למגדל המים של הקיבוץ. לאחר שנותק זרם החשמל לקיבוץ מטעמי בטיחות, הפסיקה המשאבה החשמלית לפעול, וכתוצאה מכך לא הוזרמו מים מברכת המים למגדל המים של הקיבוץ והוא התרוקן.
כפר האמנים עין הוד, המושב השיתופי ניר עציון, כפר הנוער ימין אורד והכפר עין חוד: במהלך אירוע השרפה נותקה אספקת החשמל ליישובים אלו מטעמי בטיחות. לא הוזרמו מים לברכת המים בניר עציון והיא הייתה ריקה במשך כ-10 שעות, שבמהלכן נאלצו הכבאיות למלא מים מנקודות מילוי מרוחקות , דבר שגרם לבזבוז זמן יקר.
מחסני חירום: הועלה כי בחלק מהרשויות שנבדקו לא הוקמו מחסני חירום ובחלקן מחסני החירום לא הכילו את כל הציוד הנדרש לשעת חירום. להלן הפרטים:
המועצה המקומית עספייא: המועצה לא הקימה כלל מחסן חירום ולמותר לציין שהיא לא רכשה את הציוד והאביזרים שהמחסן צריך היה להכיל.
המועצה המקומית דאליית אל-כרמל: בזמן השרפה לא היה במחסן החירום של המועצה גנרטור חירום תקין, תאורות החירום לא פעלו ומספר ערכות הקליטה שאוחסנו בו היה קטן מהנדרש.
עיריית טירת כרמל: מחסן החירום של העירייה ממוקם במבנה ישן ורעוע, ושטחו קטן מלהכיל את כל הציוד הנדרש לשעת חירום. במחסן מאוחסנים פריטים שונים שאינם שייכים לציוד פס"ח.
עיריית חיפה: היה קושי בניפוק ציוד ממחסני החירום למרכזי הקליטה, בין היתר משום שאמצעי התובלה שייכים לאגפים שונים ומנוהלים בידי גורמים שונים. משאיות שהובילו ציוד מהמחסנים למרכזי הקליטה התקשו, בשל גודלן, לעבור דרך רחובות מסוימים. לעירייה אין די צוותי חירום אם תידרש לפעול בעת ובעונה אחת בכמה מוקדי התרחשות.
הפקת לקחים משרפות קודמות: אף שהרשויות המקומיות היו מודעות להמלצות הוועדות שהוקמו בעקבות שרפות קודמות הן לא קיימו הליך סדור לבחינת הפקת לקחים מהשרפות שהיו בכרמל. משרד הפנים לא הנחה את הרשויות לנהוג בהתאם להמלצות הוועדות שהוא בעצמו הקים.
צוותי חירום ומערך כיבוי אש מקומי: בחלק מהיישובים שבתחום המועצה האזורית חוף הכרמל הוקמו צוותי חירום יישוביים ומערך כיבוי אש מקומי לצורך התמודדות מהירה באירוע מקומי. השתלבותם של צוותים אלו באירוע השרפה הוכיחה שקיים הצורך בהקמת מערך שכזה ופעילותם היא חשובה ומועילה.
ניהול המאבק בשרפה ברשויות המקומיות
מרכז ההפעלה של הרשות המקומית (להלן - המרה"פ) הוא המקום שבו פועל מטה החירום של הרשות וממנו היא מנהלת את ענייניה בעתות חירום.
מרכזי ההפעלה במרבית הרשויות המקומיות שנבדקו, למעט עיריית חיפה, אינם ערוכים ומאורגנים לפעילות רציפה וממושכת ואינם עומדים בדרישות שנקבעו בתיק האב ובהנחיות התכנון של משרד הפנים. עוד עלה כי במועצות המקומיות עספייא ודאליית אל-כרמל לא היה בבנייני המועצות גנרטור לחירום, ובעת השרפה תאורות החירום לא נדלקו ומערכת התקשורת במועצות ומרכזיית הטלפונים חדלו מלפעול. למועצות אף לא היו אמצעי שליטה ובקרה שיאפשרו לגבש תמונת מצב עדכנית.
עוד עלה כי הרשויות המקומיות האמורות, מלבד עיריית חיפה, לא ניהלו יומן אירועים וסיכומי הערכות מצב כנדרש בתיקי האב ובנהלים שלהן.
פינוי אוכלוסייה על ידי הרשויות המקומיות
רשות פינוי, סעד, חללים (להלן - פס"ח) היא רשות ייעודית הפועלת בשעת חירום במסגרת מל"ח ומנוהלת על ידי משרד הפנים . הרשויות המקומיות אחראיות להיערך לפינוי ולקליטה של תושבים בשעת חירום.
ברשויות המקומיות שנבדקו נמצאו ליקויים בביצוע פינוי האוכלוסייה. חלק מהרשויות לא היו ערוכות לקליטת המפונים במרכזי הפינוי.
המועצה האזורית חוף הכרמל: במהלך השרפה פונו מיושביהם שישה יישובים (בית אורן, עין הוד, ניר עציון, עין חוד, מגדים והחותרים), שני כפרי נוער (כפר סיטרין וימין אורד) ושני בתי מלון (יערות הכרמל וניר עציון). בסך הכול פונו בתחומי המועצה כ-4,000 תושבים. בחלק מהמקרים נעשה הפינוי ביזמת המועצה או גורמים ביישוב עצמו ובכמה יישובים נוהל הפינוי על ידי צוות החירום היישובי (להלן - צח"י). בניגוד להוראות המשטרה, כ-200 תושבים, בהם גם אנשי צח"י, סירבו להתפנות. בכמה מקרים ניסתה המשטרה לפנותם בכוח.
עיריית טירת כרמל: עם התקדמות השרפה לכיוון שכונות מגורים בטירת כרמל ובשל העשן הסמיך, החליטה משטרת ישראל בתיאום עם ראש העירייה לפנות מבתיהם כ-11,000 תושבים. מאחר שמרכזי הפינוי והקליטה היו באזור אפוף עשן, החליט ראש העירייה לפתוח שלושה מרכזי פינוי חלופיים . אולם החלטה זו לא הובאה לידיעת כוחות המשטרה וההצלה, ובשל כך לא כיוונו כוחות המשטרה את המתפנים למרכזי הפינוי החלופיים. כך למשל, חלק מהמפונים התפנו לחוף הים ושהו שם שעות ארוכות ללא ידיעת אנשי העירייה ולכן לא קיבלו סיוע. לא נמצא כי העירייה קבעה אמות מידה וכללים בנוגע להכוונת האוכלוסייה המתפנה למרכזי הפינוי החלופיים. העירייה גם לא מינתה ממונה על ויסות המתפנים בין שלושת מרכזי הפינוי.
המועצה המקומית עספייא: בשעות הראשונות של השרפה המועצה לא הייתה ערוכה לקליטת מפונים, לא פתחה מרכזי פינוי למטרה זו ולא הייתה לה שליטה על הפניית המתפנים מבתיהם למקומות חלופיים. במועצה לא נמצאו רשימות של משפחות המתפנים ולא נערך מעקב אחריהן. כמו כן במועצה ובמחלקת הרווחה לא היו נוהלי חירום ורשימות של בעלי תפקידים שאמורים לטפל בפינוי אוכלוסייה באירוע חירום, והיא טיפלה רק בתושבים שפנו אליה וביקשו עזרה.
עיריית חיפה: בנוהל העירוני לא הייתה הגדרה ברורה של הגורם האחראי לקבלת החלטות במטה הפינוי והקליטה; נמצאו ליקויים ביצירת קשר עם מנהלי מרכזי הקליטה, שעיכבו את גיוסם המהיר; בתיקי החירום במחלקת כוח אדם של העירייה אין נתונים מעודכנים על האנשים האמורים להפעיל את מרכזי הפינוי והקליטה.
פינוי גבעת וולפסון: על אף דרישת המשטרה לפנות את היישוב, הפינוי הכולל שלו נעשה רק ביום הראשון לשרפה למשך כשעתיים בלבד. האנשים שנשארו ביישוב ופעלו לכיבוי האש עשו זאת ללא תיאום עם גורמי ההצלה ומשרד הפנים וסיכנו בכך את חייהם.
פינוי אוניברסיטת חיפה: הנהלת האוניברסיטה החליטה לפנותה ללא תיאום עם המשטרה, דבר שגרר עומסי תנועה כבדים בציר עספייא-חיפה, שהנו ציר התנועה היחיד המאפשר יציאת כלי רכב משטח האוניברסיטה; הדבר הפריע לתנועת כוחות ההצלה בדרכם לטיפול בשרפה ויצר סכנה מוחשית לפגיעה בנפש וברכוש.
פינוי המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל: ביום השרפה שהו במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל (להלן - המרכז לבריאות הנפש) - 228 חולים ו-41 עובדים. המטופלים במרכז פונו למרכזים רפואיים חלופיים, ומטופלים שמצבם הרפואי אִפשר שחרור שולחו למשפחותיהם.
נמצא, כי משרד הבריאות טרם סיים את כתיבתם של נוהלי פינוי לבתי חולים, ובכללם למרכז לבריאות הנפש.
הוויסות בין בתי החולים נעשה ללא תכנון; שוטרים מתחנת המשטרה בטירת כרמל הנחו אוטובוסים של קווי שירות שנסעו בקרבת מקום להסיע את המפונים מהמרכז לבריאות הנפש למרכזים רפואיים חלופיים. בהיעדר הסדרים עם חברות הסעה להסעת המטופלים, הייתה בעיה להעביר מטופלים מהמחלקה הגריאטרית לאוטובוסים.
למשטרה היה קשר ישיר עם המרכז לבריאות הנפש בלבד (הקב"ט של המרכז ומנהל המרכז), ולא עם משרד הבריאות, קשר שנדרש לשם עדכון שוטף והעברת הערכות מצב.
טיפול הרשויות המקומיות במפונים בעת השרפה
פעולות שירותי הרווחה: לעיריית טירת כרמל ולמועצות המקומיות עספייא ודאליית אל-כרמל לא היה מידע על אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים ותושבים הזקוקים לסיוע בשעת חירום אשר אינם בטיפול מחלקת הרווחה. הועלו ליקויים אף בפעולות עיריית חיפה, כגון חוסר באנשי מקצוע בצוותים הטיפוליים במרכזי הקליטה, במטה החללים ובצוות הודעה וליווי משפחות.
הפעלת מתנדבים: לעיריית טירת כרמל והמועצות המקומיות עספייא ודאליית אל-כרמל אין ועדה לתיאום ארגון ההתנדבות, אין לשכה להכוונת מתנדבים, אין מוקד מידע למתנדבים, והנושא לא הוסדר בנוהלי החירום. במהלך האירוע לא תיעדו הרשויות הללו את חלוקת המצרכים שנתרמו. בעיריית טירת כרמל אף לא היה גוף שתפקידו היה לקלוט, למיין ולנתב את המתנדבים ואת התרומות. בעירייה גם לא היה נוהל תיעוד ורישום של התרומות.
העברת מידע לציבור
המוקד העירוני: לרשויות המקומיות עספייא ודאליית אל-כרמל אין מוקד עירוני . המוקדים בעיריית טירת כרמל ובמועצה האזורית חוף הכרמל לא היו ערוכים לתת מענה לפניות הרבות, מאחר שתשתית התקשורת הקיימת לא אפשרה הוספת קווי טלפון על הקווים הקיימים. לא נערך תיעוד מסודר של כל פניות תושבי המקום, כוחות ההצלה, המתנדבים ויתר הפונים.
אמצעים להעברת מידע לציבור: לעיריית טירת כרמל ולמועצות המקומיות דאליית אל-כרמל ועספייא אין נוהל להעברת מידע לציבור בחירום. בימי השרפה השתמשו הרשויות לשם כך במערכת שמע וכריזה, ולא באמצעים טכנולוגיים כגון אתר האינטרנט של הרשות, מערכת למשלוח מסרונים (SMS) והודעות טלפוניות מוקלטות. לפיכך לא הגיע המידע לכל השכונות ביישובים אלו.
למועצה האזורית חוף הכרמל היה נוהל חירום שהתייחס בין היתר להעברת מידע לציבור, אך בפועל מערך הדוברות לא פעל לפי הנוהל האמור. מכלול הדוברות במרה"פ הופעל, אולם בשל תקלות בהפעלת מרכז המידע הוא לא היה מעודכן ברציפות במתרחש בשטח, ועל כן המידע שהועבר לדובר המועצה לא היה עדכני.
בעיריית חיפה זרימת המידע, התקשורת והממשק בין המוקד העירוני למרכזי ההפעלה טעונה שיפור. קיים צורך לפעול להעמקת שיתוף הפעולה בין הרשויות המקומיות לבין תחנות הרדיו האזוריות להגברת השימוש בערוץ תקשורת זה להעברת מידע חיוני.
מערך דוברות רשותי: בעיריית טירת כרמל, במועצה המקומית עספייא ובמועצה המקומית דאליית אל-כרמל לא היו מערך דוברות והסברה ונהלים כתובים, והקשר בין אמצעי התקשורת ובין המועצה התבצע בעיקר על ידי ראש הרשות עצמו. כמו כן ברשויות אלה לא היו מסמכים המתעדים את ההודעות שפרסמו הרשויות לתקשורת, ולא נוהל רישום פנימי של בעלי התפקידים שהופיעו בתקשורת. בלא תיעוד כאמור אי-אפשר לוודא מי הם הגורמים שהעבירו את המידע ואיזה מידע פרסמו הרשויות.
במידע שהועבר לתושבים במהלך השרפה היו דיווחים סותרים בכמה רשויות מקומיות, ולא בכל המקרים תאם המידע את המצב בשטח.
שיתוף פעולה עם משטרת ישראל בעת השרפה
שיתוף הפעולה בין המשטרה לרשויות המקומיות בעת חירום מוסדר בשני נהלים פנימיים של המשטרה: נוהל טיפול משטרת ישראל באירוע דלקה ונוהל הפעלת חפ"קים (להלן - הנהלים). משטרת ישראל לא יידעה את הרשויות המקומיות על קיומם של הנהלים הפנימיים האלו, וחשוב לא פחות - לא הזמינה את נציגי הרשויות המקומיות השונות להשתתף בחפ"ק המשטרתי בעת השרפה. משום כך התעורר קושי בהעברת בקשות ממרה"פ הרשות המקומית לחפ"ק המשטרתי ובקבלת מענה הולם להן. כמו כן, ההנחיות שנתן החפ"ק לא הגיעו באופן סדיר למרה"פ, וכאשר הגיעו, לא תמיד היו ברורות או תואמות את המצב בשטח.
בשל התקשורת הלקויה בין מרה"פ הרשויות המקומיות לחפ"ק המשטרתי נפגעה יכולתם של בעלי תפקידים לנוע על הצירים החסומים באזור השרפה, ובמקרים מסוימים התקשורת הלקויה אף הביאה לידי עימותים עם השוטרים במחסומים, עד כדי איום במעצר.
פעילות משרד הפנים במהלך השרפה בכרמל
משרד הפנים הוא הגוף הממלכתי האחראי לתפקודן של הרשויות המקומיות בעת שגרה, ותפקידו להנחותן כיצד להיערך לעת חירום. במהלך השרפה בכרמל הקים משרד הפנים באמצעות המינהל לשירותי חירום מרכז הפעלה ארצי לניהול פעולותיו. רוב פעולות המשרד בוצעו באמצעות מחוז חיפה אשר ליווה את השרפה - בראשות הממונה עליו ובסיוע מרכז פס"ח המחוזי.
בנהלים שהיו במחוז חיפה של משרד הפנים חסרות הוראות בעניין התארגנות המחוז במשבר בעת שגרה, כגון הקמת חפ"ק לקיום קשר עם הרשויות המקומיות ולעדכון מטה המשרד והוספת כוח אדם לפי צורכי המחוז.
סיכום והמלצות
הליקויים שהועלו בדוח מצביעים על כשלים ומחדלים מהותיים בפעולותיהן של הרשויות המקומיות בכל הנוגע להיערכותן לשרפות ותפקודן בעת השרפה בכרמל.
הרשויות המקומיות, שירותי הכבאות ומשרד הפנים נהגו בעצימת עיניים ובמשך שנים לא פעלו למניעת שרפות וטיפול בסכנות הנשקפות מהן, על אף אחריותם ומחויבותם לכך כל אחד בתחומו ולפי סמכויותיו וחובותיו. בין היתר הם לא פעלו לביצוע הפעולות ההכרחיות הללו: הכשרת דרכים פנימיות וסלילת כבישי מילוט לתושבים, טיפול בצמחייה והכשרת פסי חיץ, התקנת ברזי כיבוי וטיפול באתרי פסולת לא חוקיים.
על הרשויות המקומיות, שירותי הכבאות ומשרד הפנים בשיתוף רט"ג ומע"צ לפעול לאלתר לקיום הוראות הדין למניעת שרפות, ובהן סלילת דרך מילוט שתחבר את דאליית אל-כרמל ויישובי המועצה האזורית חוף הכרמל.
על המועצות המקומיות דאליית אל-כרמל ועספייא, בשיתוף משרד הפנים והמשרד להגנת הסביבה, לטפל ביד קשה באתרי הפסולת הלא חוקיים בתחומן בהיות אתרים אלה מוקדים לשרפות חוזרות ונשנות.
על הרשויות המקומיות בשיתוף משרד הפנים, משטרת ישראל, פקע"ר ורח"ל לפעול לתיקון הליקויים שהועלו בנוגע להיערכותן למצבי חירום כגון השרפה בכרמל. כמו כן על הרשויות המקומיות לפעול להקמה והפעלה של מרכזי הפעלה, פינוי אוכלוסייה, טיפול שירותי הרווחה במפונים, העברת מידע לציבור ושיתוף הפעולה עם משרד הפנים ומשטרת ישראל.
על משרד הפנים והרשויות המקומיות, בשיתוף שירותי הכבאות, להפיק לקחים מהממצאים שהועלו וכן מהמלצות של הוועדות שהוקמו בעקבות שרפות קודמות, וליישמם בהליך סדור ושיטתי, כדי שבעתיד יהיו הרשויות ערוכות באופן מיטבי למצבי חירום כגון השרפה בכרמל.