1. מבוא
תפקידם של משרדי הביקורת הוא להתריע, באופן הנחרץ ביותר, על בעיות וסכנות המאיימות על כספי הציבור ומציבות מכשולים בפני פיתוח. אחת הסכנות החמורות ביותר מסוג זה, שהולכת ומתעצמת בשל תהליך הגלובליזציה, היא השחיתות. בכלכלה הגלובלית התחרותיות מושפעת מגורמים אחדים, ומשקלה של סכנת השחיתות בקרב גורמים אלה הולך וגדל. השחיתות משפיעה על רמת השליטה ועל המינהל הציבורי באזורים גאוגרפיים שונים ובמדינות שונות ובאופן זה על סיכוייהם להדביק את הפער בינם ובין מדינות אחרות.
בהתבסס על ניסיונו, החל משרד מבקר המדינה ההונגרי (SAO) לפרסם מחקרים בנושאים שונים. המחקרים שראו אור עד כה עוסקים ביחסים התקציביים של השלטון המקומי, בהפרטה, בשחיתות המשפיעה על ניהול כספי הציבור, ובדרכים להילחם בה (מחקרים אלה אינם דוחות הביקורת או "סקרים מקדימים"). התקצירים על פעילותו השנתית של משרד מבקר המדינה שהוגשו לאסיפה הלאומית (בית הנבחרים של הונגריה), מתמקדים גם בניסיון, בתופעות החוזרות ונשנות ובסיכונים שאפשר להסיק עליהם מהדוחות שהגיש המשרד.
אם נאמץ את המילים שהשתמש בהן נשיא האסיפה הלאומית, מטרתו של משרד מבקר המדינה היא לשמש "המצפון של האסיפה הלאומית" ולהצביע על הסכנות בתחום המימון הציבורי והשימוש בנכסי הציבור. בסעיפים שלהלן לא נדון במכלול הנושאים הנוגעים למאבק בשחיתות, בסיכויים ובדרכים לגילוי עבירות פליליות מסוג זה בידי רשויות החקירה והתביעה ובצעדי הרשות השופטת. תחת זאת נתמקד בהיבט אחד בלבד של המאבק בשחיתות, הנחשב לבעל חשיבות מכרעת בעולם המערבי המפותח. אף שעל פי אמות מידה בין-לאומיות אפשר לקבוע שהיקף השחיתות בהונגריה מתקבל על הדעת, אנו סבורים שתופעות המובילות לשחיתות, ועוד יותר מכך, התנאים המספקים קרקע נוחה לצמיחתה, מסכנים את תכנית המודרניזציה של הונגריה בכללותה ואת יכולתה לסגור את הפער הכלכלי בינה לבין מדינות מערב אירופה. במילים אחרות, השחיתות מאיימת על יכולתה של הונגריה להתחרות במדינות אחרות.
הדברים שיובאו להלן לא יעסקו במעשים שלפי החוק ההונגרי הם בגדר עבירות פליליות של שחיתות, בגילוים או בהגשת תביעות פליליות בעניינם. המאמר יעסוק בסיבות שבגללן יש להילחם בשחיתות ובתחומים שבהם יש הכרח לנקוט צעדים כדי להגביר את השקיפות ואת אמון הציבור במערכות הממשל.
כפי שננסה להמחיש במאמר זה, אפשר לעשות הרבה בכלי הביקורת כדי לבדוק את הפרצות המזמינות שחיתות ברמה הציבורית. אולם לשם כך יש למקד את פעולות הגוף המבקר בתחומים המתאימים בהתבסס על תפיסת עולם ברורה.
תפקידיו של משרד מבקר המדינה אינם מוגבלים להגנה על כספי הציבור. תפקיד אחר, שחשיבותו גדלה והולכת, גם מנקודת הראות של המלחמה בשחיתות, הוא לבדוק את מידת היעילות והתועלת של השירותים הממומנים מכספי הציבור בהתחשב באינטרס הכלכלי של הציבור והחברה לטווח ארוך, ולא רק בחישובים קצרי טווח של כדאיות כלכלית. בדיקה כזאת תאפשר לא רק לנקוט צעדים במקרים שהתגלו בהם נהגים מושחתים, טעויות ועבירות פליליות, אלא גם להסב את תשומת הלב לתופעות מזיקות ולפוטנציאל של "דליפה" וניצול לרעה של כספי הציבור.
המלחמה בשחיתות תישאר בגדר סיסמה ריקה מתוכן כל עוד הדרישות מהגופים המבוקרים לא יוחלו גם על גופי הביקורת. זאת ועוד, הממצאים של גופי הביקורת ייחשבו אמינים רק אם פעולותיהם וכוונותיהם יהיו שקופות לחלוטין וידווח עליהן באופן מלא. יש לפרסם את מטרות הבדיקה, את תכניות הביקורת, השאלות המרכזיות שעמדו על הפרק והממצאים וכן את יישומם. כדי להבטיח שבחירת הגופים הפרטיים שישותפו בביקורת (רואי חשבון ויועצים המבצעים את הסקירה) תהיה נכונה, יש לפעול לפי כללי הרכש והמכרזים ולמנוע כל אפשרות של ייחוס משוא פנים בשל קשרים עסקיים. יש להחיל על גופי הביקורת ועל נושאי המשרה בגופים אלה את אותם אמצעי בקרה החלים לפי החוק על גופים ציבוריים, מבקריהם וחשביהם.
זאת ועוד, הדרישה לאחריות דיווח פירושה שדוחות הביקורת חייבים לעמוד במבחן הפומביות. יש לחשוף לציבור את הממצאים, ובייחוד את המסמכים המבססים ממצאים אלה, עם חוות הדעת הרלוונטיות של הנוגעים בדבר.
העובדה שהלבנת הון, שחיתות וטרור בין-לאומי הופכים לשרשרת כלל-עולמית, מחייבת מציאת דרכים חדשות ליישום התפקידים של המינהל הציבורי ולפעילות בין-לאומית בתחומים האמורים. לשם כך נדרשות הכרעות בעניינים רגישים, כגון השמירה על זכויות הפרט, ובכלל זה זכויותיהם של עסקים פרטיים, גבולות ההתערבות של המדינה בתחרות החופשית והמעקב אחר נתיבי הכסף הציבורי עד ליעדו הסופי.