לוגו מדינת ישראל
ספריית הפרסומים משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור

דין וחשבון על תוצאות ביקורת חשבונות הסיעות והרשימות שהשתתפו בבחירות למועצה המקומית אלפי מנשה

הגעת לתוכן כרטיסייה על מנת להמשיך בנייוט דלג עם החיצים למטה ולמעלה
מסגרת פרסום:
תאריך הפרסום:
סוג הפרסום:
 

תקציר

1. ב-1.9.1994 חתם מפקד כוחות צה"ל באזור יהודה והשומרון, בתוקף סמכותו לפי סעיף 2 לצו בדבר ניהול מועצות מקומיות (יהודה והשומרון) (מס' 892), התשמ"א-1981, על צו המתקן את תקנון המועצות המקומיות (יהודה והשומרון, התשמ"א-1981, ואשר נקרא תקנון המועצות המקומיות (תיקון מס' 78) (יהודה והשומרון), התשנ"ד-1994 (להלן - הצו המתקן). הצו המתקן מאמץ את הוראות חוק הרשויות המקומיות (מימון בחירות), התשנ"ג-1993 (להלן - החוק) וחקיקת המישנה מכוחו, בשינויים מסויימים, על ידי הכנסתן לתקנון המועצות המקומיות (יהודה והשומרון), התשמ"א-1981 (להלן - התקנון).

2. בהתאם לסעיף 12(כ) לתקנון, המאמץ את סעיף 23(א) לחוק (תוך המרת המילים "ליושב ראש הכנסת" במילים "ליושב ראש כנסת ישראל"), על מבקר המדינה למסור ליושב ראש כנסת ישראל, לא יאוחר מתום שמונה חודשים אחרי הבחירות, דין-וחשבון בדבר ביקורת החשבונות של הסיעות והרשימות (להלן - הסיעות), שהשתתפו בבחירות לרשויות המקומיות ביהודה ובשומרון. בהתאם לתקנון, מתמודדות בבחירות לרשויות המקומיות ביהודה ובשומרון סיעות ורשימות עצמאיות בלבד, ולא "סיעות בת" או "רשימות בת" של הסיעות המיוצגות בכנסת.

3. ב-13.10.1998 נתקיימו בחירות למועצה המקומית אלפי מנשה, וב-27.10.1998 נתקיימו בחירות חוזרות לבחירת ראש הרשות.

4. אני מתכבד למסור לך דינים וחשבונות בדבר תוצאות ביקורת חשבונותיהן של שבע סיעות שהשתתפו בבחירות:

 (1) אלטרנטיבה;

 (2) אלפי מנשה 2000 שלמה קטן;

 (3) לישוב;

 (4) מעוף.

 (5) אמונה ועשיה;

5. (א) על פי התקנון, על הסיעות למסור למבקר המדינה את החשבונות והדוחות הכספיים לתקופת הבחירות בצירוף חוות-דעת של רואה חשבון בדבר תקינותם ושלמותם, וכן בדבר ניהול מערכת החשבונות בהתאם להנחיות מבקר המדינה.

 (ב) על סיעות ורשימות ברשויות המקומיות שמספר בעלי זכות הבחירה בהן עולה על 5,000 - הוטל למנות רואי חשבון בעצמן ועל חשבונן.

 (ג) לגבי רשויות מקומיות, שמספר בעלי זכות הבחירה בהן אינו עולה על 5,000 - על מבקר המדינה למנות רואה חשבון לבקר את חשבונותיהן של כל הסיעות המתמודדות בהן, שכרם של רואי חשבון אלה ישולם מאוצר המדינה.

 (ד) מספר בעלי הזכות לבחור במועצה המקומית אלפי מנשה אינו עולה על 5,000. לפיכך מיניתי רואה חשבון לביקורת חשבונותיהן של שבע הסיעות באלפי מנשה.

6. בדין וחשבון המוגש לפי התקנון, על מבקר המדינה לקבוע: האם ניהלו הסיעות מערכת חשבונות בהתאם להנחיות מבקר המדינה; האם היו הוצאות הבחירות שלהן בגבולות התיקרה שנקבעה בתקנון; האם היו ההכנסות שקיבלו בגבולות שנקבעו בתקנון.

7. קביעת תוצאות ביקורת החשבונות של הסיעות נעשתה בהסתמך על חוות-דעת רואה החשבון; בדיקות ובירורים משלימים שערכו עובדי משרדי; השלמות, תיקונים והסברים של הסיעות; תצהירים של נציגי הסיעות שנתקבלו כראייה לפי סעיף 12ב לתקנון המאמץ, בין היתר, את סעיף 21(ה) לחוק.

8. הוצאות

 (א) התקנון קובע תיקרה להוצאות הבחירות של הסיעות, לפי נוסחה המפורטת בו.

(ב) ב-15.2.1996, פורסם ברשומות תיקון מס' 3 לחוק. בתיקון נקבע, בין היתר, כי אם הצאותיה של סיעה נמוכות מהסכומים המגיעים לה לפי החוק, תוחזר היתרה לאוצר המדינה. פרטים לגבי הוצאות הבחירות של הסיעות ימסרו לממונה על הישובים הישראלים ביהודה ובשומרון.

9. סיכום הדוח

 ארבע הסיעות:

 אלטרנטיבה;

 אלפי מנשה 2000 שלמה קטן;

 לישוב;

 מעוף.

ניהלו מערכות חשבונות לפי הנחיות מבקר המדינה; הוצאות הבחירות שלהן בתקופת הבחירות היו בגבולות האמורים בסעיף 12ב לתקנון, המאמץ, בין היתר, את סעיף 15 לחוק; ההכנסות שלהן עמדו בדרישות סעיף 12ב(טז) לתקנון, המאמץ את סעיף 16(א) לחוק (תוך המרת המילים "בארץ או בחוץ לארץ" במילים "באזור יהודה והשומרון או מחוץ לאזור") וכן בדרישות סעיף 12ב לתקנון, המאמץ, בין היתר, את סעיף 16(ב) לחוק. לפיכך, ניתן לגביהן דין-וחשבון חיובי לגבי תוצאות ביקורת חשבונותיהן לתקופת הבחירות.

בכבוד רב,

אליעזר גולדברג