בין נכסיה של עיריית בת ים נמנים על פי נתוניה 111 נכסים המיועדים להשכרה: 78 מהם מושכרים בשכירות מוגנת, וחל עליהם חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972 ו-33 מהם מושכרים בשכירות לא מוגנת.
בחודשים ספטמבר-דצמבר 2004 בדק משרד מבקר המדינה את פעולותיה של העירייה בנושא השכרת נכסיה. נבדקו 73 נכסים: 33 בשכירות לא מוגנת ו-40 בשכירות מוגנת.
זכויותיה של העירייה בכשליש מנכסיה המושכרים לא נרשמו בלשכת רישום המקרקעין; העירייה לא פעלה בהתאם למדיניות של ניהול נכסים מושכרים המבוססת, בין היתר, על בדיקה כלכלית של דרכים חלופיות לניהולם.
על פי תקנות העיריות (מכרזים), התשמ"ח-1987, אם נושא המכרז הוא חוזה להעברת מקרקעין, יש לערוך שומת מקרקעין על ידי שמאי מקרקעין. נמצא כי העירייה לא הכינה שומות לחלק מנכסיה המושכרים.
תקופת השכירות שנקבעה בחוזי שכירות לא מוגנת תמה, השוכרים לא פינו את הנכס, והעירייה לא וידאה שהחוזים יחודשו ויוארכו. בחלק מחוזי השכירות הלא מוגנת לא דרשה העירייה מהשוכרים להמציא לה ביטחונות לקיום תנאי החוזה, שהעירייה תוכל לממשם אם יפר השוכר את התחייבויותיו בחוזה.
בחוזי שכירות עם שוכרים בשכירות לא מוגנת נהגה העירייה לחייב את השוכרים לבטח את הנכסים על חשבונם, אך היא לא אכפה חובה זו וביטחה את הנכסים בעצמה.
העירייה לא פיקחה על עמידתם של שוכרים בהתחייבויות שנקבעו בחוזי שכירות, כמו ההתחייבות לשמור על הנכס המושכר, להחזיקו במצב טוב ולתקן על חשבונם כל נזק או קלקול שייגרם לו בתקופת השכירות וההתחייבות שלא לעשות כל שינוי בנכס בלי רשות העירייה.
תשעה מנכסי העירייה המושכרים אשר היו עסקים טעוני רישוי פעלו ללא רישיון עסק כנדרש לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968.
חובות דמי השכירות ותשלומים נלווים (ארנונה, מים ואגרת ביוב) של מחזיקי נכסי העירייה הסתכמו בכ-10 מיליון ש"ח. העירייה לא פעלה בנחישות לגביית החובות מהשוכרים, ואף חידשה את החוזים עם חלק מהם, בלי שהסדירו את יתרת חובם.
העירייה לא פעלה להסרת כל המפגעים המסכנים את הציבור בנכס עירוני שהיא משכירה על חוף הים.
מתפקידיהן של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה והעירייה לפקח על מקרקעין שבתחומן, ובכלל זה נכסים מבונים, כדי למנוע מהשוכרים לעשות בהם פעולות לא חוקיות כגון בנייה לא חוקית ושימושים חורגים; אם נעשו פעולות כאלה, על הוועדה המקומית לנקוט נגד עושיהן, את האמצעים העומדים לרשותה על פי חוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965.
בכל 13 נכסי העירייה המושכרים על חוף הים נמצאו חריגות בנייה בהיקף כולל של כ-2,000 מ"ר, והפעולות שעשו העירייה והוועדה המקומית לתכנון ולבניה נגד הבונים לא היה בהן כדי למנוע אותן. עקב הבנייה הלא חוקית הוכפל או שולש שטחם של חלק מהנכסים, ושטחו של נכס אחד הוגדל פי תשעה.
העירייה והוועדה המקומית לא קיימו פיקוח שוטף לאיתור חריגות בנייה בנכסי העירייה שבאזור התעשייה, וכך איפשרו לשוכרים להשתמש במשך שנים בנכסים ששטחם הוגדל שלא כדין.