נשים מתגייסות לצה"ל מכוח חוק שירות ביטחון [נוסח משולב], התשמ"ו-1986. לפי נתוני אגף כוח אדם (להלן - אכ"א) שבמטכ"ל, בשנת 2001 היוו הנשים כ-30% מהמשרתים בשירות חובה בצה"ל. לפי נתוני מינהל הגיוס, שיעורן של הנשים שקיבלו פטור משירות ביטחון בשנת 2001 היה כ-38%, לעומת כ-37% בשנת 1998 וכ-36% בשנת 1996. הסיבה העיקרית למתן הפטור בשנת 2001 הייתה מטעמים של הכרה דתית - כ-27%. שיעורו של פטור זה - הכרה דתית, המעוגן בחוק שירות ביטחון, נמצא בעלייה בשנים האחרונות, ולהערכת מינהל הגיוס הוא צפוי להגיע בשנת 2004 לכ-31%.
א. באוקטובר 1998 הנחה הרמטכ"ל את אכ"א לבצע עבודת מטה להרחבת התפקידים שממלאות נשים בצה"ל. בעקבות עבודת המטה, שולבו בשנים 2000 ו-2001 כ-2,300 נשים במקצועות צבאיים שלא שולבו בהם קודם לכן, וביניהם מקצועות במערך הטכני ותפקידי לחימה. בשנת 2001 גדל שיבוצן של נשים בעיקר במערך הטכני. הנשים בתפקידי לחימה היוו בשנה זו כ-1% מכלל הנשים המשרתות בשירות חובה; כ-28% מהנשים, המשרתות בשירות חובה, היו משובצות בשנת 2001 במערך המינהלה. כ-70% מהן היו משובצות במקצוע "פקידה", והן מהוות כ-20% מהנשים המשרתות בשירות חובה בצה"ל. לא נערכה בצה"ל בחינה כדי לדעת מהם הצרכים הממשיים במקצוע זה, שבו היו משובצות מספר הנשים הגבוה ביותר בהשוואה לכל מקצוע אחר שבו משובצות נשים.
ב. פתיחת רוב המקצועות החדשים לנשים ושילובן בהם החלו בלי שתהליך זה ילווה בניתוח המאפיינים של כל אחד מהמקצועות. המקצועות החדשים, שבהן שולבו נשים, הוגדרו כמקצועות בניסוי, בלי שהוגדרו מדדים שעל פיהם תיבחן הצלחת השילוב. רק כשנתיים לאחר שהחל שילובן של הנשים במקצועות החדשים, החל אכ"א בעבודת מטה מקיפה להפקת לקחים בתחום זה.
ג. למרות המלצותיהם של גורמי רפואה בצה"ל, שילובן של נשים בתפקידי לחימה נעשה בלי שנערך מחקר בנוגע להיבטים פיזיולוגיים-רפואיים הקשורים לשירותן של נשים בתפקידי לחימה. קיימים פערי ידע בתחום זה, שמילוים חיוני לשילובן של נשים בתפקידים אלה.
ד. המיון של הנשים בלשכות הגיוס, טרם גיוסן, אינו כולל ביצוע ריאיון "ציון דירוג ראשוני כללי", הנעשה רק לגברים, שהציון המופק ממנו מהווה אומדן למידת ההתאמה לשירות בחיל קרבי. כתוצאה מכך, למיונים הנערכים לנשים המיועדות לתפקידי לחימה, מגיעות גם נשים שאינן מתאימות לתפקידים אלה. היענותן של נשים להתייצב למיונים לתפקידי לחימה הייתה נמוכה משמעותית בהשוואה לעדיפות הגבוהה שבה דירגו את רצונן להשתלב בתפקידי לחימה. מסיבות אלה, לא הצליח מינהל הגיוס בשנים 2000 ו-2001 למלא את המכסות ללוחמות, שקבע אכ"א.
ה. במסגרת עבודת המטה להרחבת שיבוצן של נשים למקצועות חדשים, שונתה מתכונת הטירונות לחלק מהנשים, והיא הוצמדה לקורסים המסמיכים נשים למקצועות הצבאיים. נמצא, כי ברוב בסיסי ההדרכה לא בוצע מודל ההפעלה שנקבע, ובכך נפגע הרציונל שעמד בבסיס השינוי - לאפשר הסתגלות טובה יותר של הנשים לשירות הצבאי. רובן המכריע של הנשים אינן מוסמכות בסיום הטירונות אף לרמת הרובאות הנמוכה ביותר בצה"ל, דבר המונע מהן לבצע תפקידי אבטחה ומגביל את האפשרות לשבצן במערך המילואים.
ו. במקרים שבהם גילה מינהל הגיוס חשדות, כי מיועדות לשירות ביטחון (להלן - מלש"ביות), אשר מסרו תצהיר, כי טעמים שבהכרה דתית מונעים מהן מלשרת בשירות ביטחון וקיבלו פטור משירות ביטחון, אינן מקיימות את אחד התנאים או יותר שעליהם הצהירו - הוא עורך חקירות בעניינן באמצעות חברת חקירות אזרחית ששכר משרד הביטחון. נמצא, כי בידי מינהל הגיוס לא היו נתונים על ההיקף המלא של החשדות כאמור שעלו כנגד מלש"ביות. המעקב של מינהל הגיוס אחר הטיפול של משטרת ישראל בתלונות שהגיש לה נגד מלש"ביות, שהחקירה בעניינן העלתה שהגישו הצהרה כוזבת, היה לקוי ולא היה בידיו מידע על תוצאות טיפולה בתלונות.