ריכוז ממצאים
בדצמבר 1996 סיכמו משרד הבינוי והשיכון (להלן - המשרד) ומשרד האוצר, כי לתקציב המשרד ייתוסף סכום של 170 מיליון ש"ח לבנייתן של 600 דירות אשר ייועדו להשכרה, וכי עוד 80דירות קיימות יוסבו להשכרה.
במסגרת סיכומים בין הליכוד לבין אגודת ישראל נקבע, כי מתוך כלל הדירות שייבנו להשכרה ייועדו עד 2,000 דירות להשכרה למגזר החרדי. הקמת הפרויקט הוצגה כתנאי להצטרפות אגודת ישראל לקואליציה. הסיכום לא הונח על שולחן הכנסת, כנדרש בחוק יסוד: הממשלה.
בהסכם הקואליציוני שהונח לפני הכנסת ובקווי היסוד של הממשלה, סוכם על בניית דירות להשכרה לכלל הציבור. גם התקציב של 170 מיליון ש"ח נועד לאותה מטרה; אולם המשרד ייעד את התקציב לבניית דירות להשכרה לציבור החרדי בלבד, וזאת בניגוד לחוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה.
על פי נתוני המשרד, ישנן באזורי הביקוש כ- 2,000 משפחות שאושרו כזכאיות לדירה בשכירות מסובסדת, ולא נמצאו להן פתרונות דיור. אולם המשרד העדיף, כאמור, לייעד את התקציב לבנייה להשכרה רק לאוכלוסייה החרדית.
ביולי 1996, כחודש לאחר חילופי השלטון, עוד בטרם הוקצו הכספים ושונו הקריטריונים הקיימים בדבר הזכאות לדיור הציבורי ובטרם אותרו קרקעות לבניית פרויקטים לדירות להשכרה, כבר החל המשרד בהליכי רישום, מיון וקביעת הזכאים מבין האוכלוסייה החרדית ל- 680 דירות בשכירות.
עבור אוכלוסייה "בעלת צביון דתי" נקבעו שני מועדי הרשמה -- באוגוסט ובנובמבר 1996. מועד ההרשמה הראשון פורסם הן בעיתוני הערב והן בעיתונות החרדית, אולם המודעה בדבר מועד ההרשמה השני פורסמה בעיתונות החרדית בלבד, על אף שהמשרד ייעד לכאורה את הפרויקט ל"בעלי צביון דתי". כלל הנרשמים לפרויקט לדיור להשכרה היה 696, מהם 238 נרשמו לאחר המועד שנקבע לסיום ההרשמה הראשונה ועוד לפני תחילת ההרשמה השנייה.
הטיפול בזכאי המשרד לדיור להשכרה הוא חלק מתפקידו של אגף האכלוס במשרד. ברישום ובמיון הנרשמים לפרויקט דיור להשכרה "לבעלי צביון דתי" טיפלה מחלקת "דיור להשכרה" שהוקמה לצורך זה ונוהלה בידי עוזר מנכ"ל המשרד. מחלקה זו לא היתה כפופה לאגף האכלוס במשרד.
לנרשמים שהגישו תעודות זכאות שלח המשרד הודעות על זכאותם לדיור להשכרה. נמצא, כי רבים מהנרשמים שזכאותם לדירה בפרויקט אושרה אינם זכאים על פי הקריטריונים הקיימים, לדיור מסובסד, ואחרים - אלה העומדים להינשא - אינם זכאים לדיור בשיכון הציבורי, גם אם הקריטריונים ישונו.
מיצוי כושר השתכרות הוא תנאי מרכזי לזכאות לדיור ציבורי מסובסד. המשרד פעל לשינוי ההגדרה של "מיצוי כושר השתכרות" כך שאברכים ש"תורתם אומנותם" ייחשבו כמי ש"מיצו כושר השתכרות", אף שלפי הקריטריונים הקיימים הם אינם זכאים לדיור ציבורי מסובסד. כדי לעמוד בעקרון השוויוניות, כלל המשרד בקריטריונים של הזכאים לדיור ציבורי מסובסד גם סטודנטים. אולם, על אף שמשמעות השינוי היא הרחבת מעגל הזכאים לדיור ציבורי לאוכלוסיות שלא היו זכאיות לכך קודם לכן, לא פעל המשרד להרחיב את היצע הדירות לכלל הציבור, אלא, כאמור, לאוכלוסייה החרדית בלבד.
הנתונים המלאים מובאים בקובץ המצורף מעלה