לוגו מדינת ישראל
ספריית הפרסומים משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור

מעבר נוסעים וטובין בגשרי הירדן

תקציר

ריכוז ממצאים

מעבר נוסעים וטובין מאזור יהודה והשומרון ומרצועת עזה לממלכת ירדן ובחזרה מתבצע מאז שנת 1967 דרך תחנות מעבר שהוקמו ליד גשר אלנבי וליד גשר אדם שעל נהר הירדן. ממשלת ישראל החליטה בפברואר 1994 למסור את האחריות לניהול, להפעלה ולאחזקה של מסוף אלנבי, שהייתה לפני כן בידי המינהל האזרחי ביהודה והשומרון (להלן - המסוף), לרשות שדות התעופה (להלן - הרשות). משרד מבקר המדינה בדק את סדרי מעברם של נוסעים וטובין דרך המסוף ודרך תחנת המעבר שליד גשר אדם, ולהלן עיקר הממצאים. פירוט הממצאים מובא בהמשך.

במועד סיום הביקורת, במאי 1997, יותר משנתיים מאז הופעל המסוף בגשר אלנבי בניהול הרשות, טרם גובשו סופית נהלים מפורטים בנושאים ביטחוניים ומינהליים, כפי שמחייב הסכם הביניים שנחתם בין ממשלת ישראל לבין הפלסטינים בספטמבר 1995.

העברת ציוד ומיטלטלין של המינהל האזרחי במסוף לרשות בעת קבלתה את האחריות לא נעשתה כפי שנקבע בהסכם שנחתם בין משרד הביטחון לבין הרשות, ועד מועד סיום הביקורת לא סוכם הנושא, בשל חילוקי הדעות בין הצדדים. 

בנוגע לכוח האדם שהרשות מעסיקה במסוף באמצעות חברה להשמת כוח אדם, נקבע בסיכום דברים שנחתם בין הממשלה לבין הרשות בספטמבר 1995, בין היתר, כי מספר שעות העבודה התקניות יהיה 352,000 (מתוכם 66,000 שעות נקבעו למאבטחים) בצפי של עד 1,250,000 נוסעים לשנה. ב-1996, על אף שתנועת הנוסעים היתה פחות מהצפי, היקף שעות העסקת כוח אדם באמצעות החברה היה מעל 511,000, כלומר, חריגה של כ-45%. לעומת זאת, מספר שעות העבודה של המאבטחים שהרשות העסיקה באמצעות החברה היה נמוך בכ-42% מהשעות התקניות שנקבעו להם.

לא היו קיימים תנאים נאותים במסוף לקליטת הנוסעים החוזרים לירדן: מגרש החניה היה חשוף ללא סככה, לא היו בו מקומות ישיבה לנוסעים והאמצעים הסניטריים לא היו מספיקים.

אשר לתחנת המעבר בגשר אדם, המנוהלת על ידי המינהל האזרחי באזור יהודה והשומרון, מספר הקצינים והחיילים שהוצבו בה היה נמוך במידה ניכרת מהתקן.

הנתונים המלאים מובאים בקובץ המצורף מעלה