מכשור וציוד בחדרי ניתוח בבתי חולים - במחצית השנייה של שנת 1993 בדק משרד מבקר המדינה את חדרי הניתוח בשישה בתי חולים של משרד הבריאות ושל קופת חולים כללית. נבדקו בעיקר המכשור והציוד והמערכות הטכניות והאלקטרוניות.
משרד הבריאות אינו מקיים פעולות בקרה (כולל בקרת איכות) על הפעילות בחדרי הניתוח.
משרד הבריאות לא קבע סטנדרדים של המכשור הדרוש לניטור החולה בעת הניתוח ולאחריו, אף שוועדה מייעצת למנכ"ל המשרד הדישה כבר במאי 1991 המלצות בעניין זה, והן אושרו עקרונית בידי המנכ"ל בינואר 1992. הועלה, שבבתי החולים חסרים סוגי מכשור אחדים, המאפשרים ניטור מרבי של החולה לפי המלצות הוועדה.
הועלו ליקויים בהפעלת המערכות הטכניות והאלקטרוניות בחדרי הניתוח, ובהן: גיבוי חשמל למערכת, בעת חירום; מכשור לשאיבת גזי הרדמה; מיזוג אוויר ומערכות בטיחות.
באחדים מבתי החולים שנבדקו התנאים הפיסיים של חדרי הניתוח קשים, ובאחדים מחדרי הניתוח המכשור ישן.
תחזוקת המכשור, ובעיקר התחזוקה המונעת, טעונה שיפור ברוב בתי החולים.
הפיקוח על סמים מסוכנים בבתי חולים ממשלתיים - הטיפול בסמים מסוכנים, ובכלל זה החזקתם והשימוש בהם בבתי חולים, מוסדר בפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן- הפקודה), ובתקנות שהותקנו לפיה. סדרי פיקוח על הסמים המסוכנים בבתי חולים נבדקו באגף הרוקחות ובאגף לשירותי אשפוז במשרד הבריאות וכן בבתי המרקחת ובמחלקות של ארבעה בתי חולים ממשלתיים.
הרוקח הראשי באגף הרוקחות במשרד הבריאות לא הוציא זה שנים רבות הנחיות לעובדי האגף ולרוקחים המחוזיים ולעובדיהם בדבר הפיקוח שלהם על קיום ההוראות והתקנות בנושא הספקת סמים מסוכנים וניהול המלאי בבתי המרקחת ובמחלקות. המחוזיים לא חויבו לדווח בנושא זה באורח שוטף וסדיר לרוקח הראשי.
באגף הרוקחות ובאגף לשירותי האשפוז אין מידע מרוכז על חריגות בניהול המלאי בבתי החולים, ולא גובשה מדיניות כוללת בנושא זה.
סמים אחדים שנקבעו סמים מסוכנים באמנות בין-לאומיות לא הוכרזו ככאלה לפי פקודה, או שהכרזתם התאחרה.
המשך קריאה בקובץ המצורף.