איכות מי השתייה - מי שתייה חייבים להיות באיכות טובה כדי לא לגרוםת חלואה בקרב השותים את המים. נדרש, שגם טעמם וריחם של המים לא יהיו דוחים. הפיקוח העליון על מי השתייה והאחריות להבטחת איכותם התברואית מוטלים על משרד הבריאות (להלן- המשרד).
איכות המים במקורות הטבעיים הולכת ומדרדרת בגלל מפגעים תברואיים שונים, ובגלל עלייה בריכוז הכלורידים והמלחים המומסים במים.
עד סוף 1993 לא הותקנו מתקני חיטוי בכל המקומות שבהם הדבר דרוש. כמו כן נוצרו בעיות בהפעלתם ותחזוקתם של המתקנים שהותקנו.
בעשרים השנים האחרונות עלה ריכוז החנקות במי התאום בארץ. הבעיה חמורה במיוחד באזור החוף. ההצטברות הגוברת של חנקות במי השתייה יש בה סכנה בריאותית לאוכלוסייה המשתמשת במיה אלה.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
בית חולים נהריה - בית החולים נהריה (להלן- ביה"ח) הוא בית החולים הכללי היחידי באוזר הגליל המערבי והוא משמש גם מרכז רפואי אזורי. בסוף 1992 ובתחילת 1993 בדק משרד מבקר המדינה פעולות מינהליות וכספיות של ביה"ח ופעולות הנוגעות לעבודות בנייה ופיתוח.
נתוני משרד הבריאות בדבר תפוסה עודפת בכמה מחלקות לא שיקפו את המצב לאשורו.
משרד הבריאות לא עשה סקר על הביקוש למיטות סיעודיות בגליל המערבי, כדי לעמוד על צורכי האוכלוסייה בתחום זה.
מערכת קריאה חולה-אחות פעלה חלקית, או שלא פעלה כלל, במשך תקופה ארוכה בשלוש מחלקות אשפוז.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
הפיקוח על מחירי תרופות - בפנקס התכשירים הרפואיים המונהל באגף הרוקחות של משרד הבריאות רשומות כ-4,500 תרופות לשימוש בני אדם, כ-2,500 מהן משווקות כיום. תרופות הן מוצרים חיוניים ובדרך כלל יקרים, ומשום כך נמצאים מחיריהן בפיקוח משרד הבריאות מאז קום המדינה. במשרד מועסקת ממונה על המחירים, ולה צוות מצומצם.
בשוק התרופות התחרות מצומצת מאוד מהסיבות האלה: (1) פטנט על תרופה או על תהליך ייצורה, שנרשם אצל רשם הפטנטים, מוגן מפני תחרות במשך 20 שנה; (2) המשרד קובע מחיר מרבי למכירה סיטונאית וקמעונאית; (3) לצרכן הסופי- החולה- אין בדרך כלל אפשרות לבחור בין תרופות על פי המחיר, גם כאשר פעולתן הרפואית זהה.
המשך קריאה בקובץ המצורף.