רקע כללי
סעיף 2א לחוק הבחירות (דרכי תעמולה), התשי"ט-1959 (להלן - חוק דרכי תעמולה), קובע כי במסגרת תעמולת בחירות לא ייעשה שימוש בכספים, במקרקעין או במיטלטלין של גוף מבוקר, כמשמעותו בחוק מבקר המדינה, התשי"ח-1958 (נוסח משולב).
במאי 2013 פרסם מנכ"ל משרד הפנים חוזר מיוחד המרכז את הנחיות היועץ המשפטי לממשלה שניתנו במשך השנים אשר עסקו בנושא הבחירות: הנחיות הנוגעות לטוהר הבחירות ולאיסור על שימוש במשאבי רשות מקומית לצורכי בחירות, הנחיות העוסקות בפעילות מפלגתית של עובדי הרשות המקומית, במינויים בתקופת הבחירות ועוד. מלבד ההנחיות עצמן כולל המסמך סקירה של העקרונות המרכזיים של ההנחיות ושל העקרונות והקווים המנחים שנקבעו בשנת 2013 בהחלטות יו"ר ועדת הבחירות המרכזית. מאחר שחלק מהנחיות היועץ המשפטי נוגעות לבחירות הכלליות לכנסת, עוסק המסמך גם בחלק מהשינויים הנדרשים במסגרת התאמת ההנחיות לרשויות המקומיות.
באוקטובר 2013 התקיימו בחירות למועצות הרשויות המקומיות ולראשיהן, ובנובמבר 2013 התקיימו בחלק מהרשויות בחירות חוזרות לראשות הרשות.
פעולות הביקורת
בחודשים דצמבר 2013 עד מרץ 2014 בדק משרד מבקר המדינה נושאים הנוגעים לשימוש במשאבי הרשויות המקומיות במערכות הבחירות בחמש רשויות מקומיות: בעיריות בית שאן, גבעתיים, פתח תקווה וקריית גת ובמועצה המקומית גבעת זאב.
הליקויים העיקריים
פרסומים בעלי אופי תעמולתי על חשבון הקופה הציבורית
עיריית קריית גת והמועצה המקומית גבעת זאב נשאו בהוצאות על פרסומים בעלי אופי תעמולתי לטובת ראש הרשות המקומית שהתמודד בבחירות באוקטובר 2013. זאת שלא לפי ההוראות הרלוונטיות ובאופן שמקנה לראש הרשות יתרון על פני מתחריו באמצעות מימון ציבורי נוסף מקופת הרשות המקומית, כתוספת למימון הממלכתי שהוא זכאי לו על פי דין.
הפרסומים במקומונים שפרסמה ומימנה עיריית בית שאן, המציגים את הישגי העירייה, ופרסומים בצירוף שמו ותמונותיו של ראש העירייה עשויים להיחשב שימוש אסור במשאבי הרשות המקומית במסגרת תעמולת בחירות גם אם פורסמו לפני ששת החודשים שקדמו לבחירות כאמור.
חלק מהפרסומים וההודעות שניסחה דוברת עיריית קריית גת ושלחה לעיתונים המקומיים כללו מידע בעל אופי תעמולתי בעד ראש העירייה. אף אם עיריית קריית גת לא שלמה לעירייה עבור חלק מהפרסומים, הרי שהכנתם על ידי דוברת העירייה והפצתם במסגרת עבודתה בעירייה, תוך שימוש במתקני העירייה וניצול מעמדו של ראש העירייה להקניית יתרון על מתחריו, אינם עולים בקנה אחד עם סעיף 2א לחוק דרכי תעמולה, האוסר להשתמש בכספים, במיטלטלין או במקרקעין של רשות מקומית במסגרת תעמולת בחירות.
ההמלצות העיקריות
על הרשויות המקומית להימנע מהוצאת פרסומים שהם בבחינת תעמולת בחירות. אין כמובן פסול בכך שרשות מקומית תפרסם מידע שיש לציבור עניין אמתי בהפצתו והוא ערוך באופן אובייקטיבי ומוצג באופן מאוזן. אולם אם הרשות המקומית מפרסמת בחצי השנה שלפני הבחירות מידע בדבר פועלו של ראש הרשות המקומית, הדבר הוא בבחינת תעמולת בחירות אסורה. ראש הרשות או רשימתו המשתתפים במערכת הבחירות לרשויות המקומיות זכאים לפרסם מידע על פעולותיהם בעבר שנראה בעיניהם חשוב וראוי לפרסום, אך עליהם לעשות זאת רק מתקציב רשימתם ולא מתקציב הציבור. אין הם רשאים לפרסם פעולות הסברה בעלות אופי תעמולתי מובהק על חשבון הרשות המקומית.
על משרד הפנים לבחון את האפשרות להנחות את הרשויות המקומיות לפעול דרך קבע לכך שכל פרסום מידע וכל שי שיוענק כדין מטעם הרשות יישאו את שמה של הרשות המקומית בלבד, ולא יכללו את שמו, חתימתו או תמונתו של ראש הרשות. זאת יש לעשות בכל עת וללא קשר למועד הבחירות, על מנת למנוע הקניית יתרון תעמולתי פסול לראש הרשות על פני שאר המתמודדים לתפקיד; וכן, על מנת להבטיח שגם בתקופה שאינה תקופת בחירות יהיה ברור כי מדובר בפעולות ובמתנות של הרשות המקומית, הממומנות מהקופה הציבורית, ולא של ראש הרשות עצמו, ואינן ממומנות מכספו הפרטי.
סיכום
כדי לשמור על עקרון השוויון בין המתמודדים בבחירות ולמנוע פגיעה באמונו של הציבור במינהל הציבורי, על הרשות המקומית להימנע לחלוטין מלהשתתף במערכת הבחירות. לפיכך נאסר על נבחרי הציבור ועל עובדי הרשות להשתמש במשאבי הרשות המקומית לצורכי מערכת הבחירות.
כמו כן, חובה על ראשי הרשויות המקומיות להקפיד שלא לנצל לרעה, לקידום ענייניהם האישיים, את הכוח שניתן להם ואת הנגישות שיש להם, מכוח תפקידם, לנכסי הציבור ולמשאבי הרשות.
על עיריית קריית גת ועל המועצה המקומית גבעת זאב לפעול להשבת הכספים שהוציאו למימון פרסומים או תשורות שהייתה בהם תעמולה בעד ראשיהן. על משרד הפנים לפעול במקרים המתאימים כדי לאכוף על הרשויות המקומיות למלא את חובתן להשיב כספים שהוציאו מהקופה הציבורית למימון מערכת הבחירות.