הכנסת מחשבים למערכת החינוך - בשנת הלימודים השתמ"ו (1985 - 1986) בדק משרד מבקר המדינה את תהליך ההצטיידות של בתי הספר במחשבים לצורכי הוראה ולמידה.
כדי לצמצם את מספר המחשבים שיירכשו על-ידי בתי הספר וכדי להבטיח להם שירות נאות קיים המשרד מרכז. במכרז זכו ארבעה סוגי מחשבים, שהומלצו לשילוב בבתי ספר. בין קיום המרכז, בסוף שנת 1983, לבין פרסום תוצאותיו עברה כשנה וחצי, ובאותו פרק זמן הצטיידו בתי-ספר רבים במחשבים. המשרד איבד אפוא, במידה רבה, את יכולתו להנחות את בתי הספר בבחירת ציוד. ב-46 בתי הספר שנבדקו, נמצאו מחשבים של 15 יצרנים.
הליך קבלת ההחלטה לרכוש מחשב לבית הספר היה במקרים רבים לקוי. בבתי-ספר רבים נתקבלה ההחלטה בידי המנהל או המנהל וסגנו לבדם. מנהלים רבים לא שיתפו את סגל המורים בבית הספר בקבלת ההחלטה. רק בתי-ספר אחדים פנו לצוות הפיקוח, הפועל מטעם הוועדה למחשבים במשרד. המשך קריאה בקובץ המצורף.
צמצום מספר המוסדות להכשרה ולהשתלמות של עובדי הוראה - בסוף שנת 1985 מינו משרד החינוך והתרבות ועדה משותפת למשרד ולשני ארגוני המורים, שמתפקידה לבדוק את האפשרויות לצמצם את מספר המוסדות להכשרת עובדי הוראה. הוועדה המליצה על סגירת עשרה מוסדות לאלתר. אולם הנהלת המשרד ראתה בהמלצות אלה תכנית לטווח ארוך והחליטה על סגירת שני סמינרים. לא נקבע לוח זמנים לסגירת יתר המוסדות.
במשרד אין תחזיות מבוססות למספר המורים, שיהיו דרושים באזורי הארץ ובמקצועות השונים. אין מידע מרוכז גם על מספר הבוגרים ואינו מתנהל מעקב, שיאפשר למשרד לעמוד על מידת קליטתם של הבוגרים בעבודה.
זה שנים מושמעות במשרד דעות, שאין הצדקה להמשך קיומו של ביה"ס המרכזי להשתלמות מורים. בעקבות התנגדותו של מרכז הסתדרות המורים לסגירתו הסכים המשרד לראות בביה"ס מוסד ייחודי להשתלמות, המתאים את עצמו לצרכים המיוחדים של המורים, ולאפשר לפי זה את המשך הפעלתו; הסכמה זו היתה מותנית בכך, שייעשו פעולות לייעול ולחסכון. לא נמצא תיעוד, שפעולות אלה אמנם בוצעו. המשרד גם לא עמד על קבלת ד"וחות כספיים ומאזן מביה"ס כמתחייב מהנחיות היועץ המשפטי לממשלה בדבר מתן תמיכה לגופים נתמכים.