השימוש בחומרי הדברה והפיקוח על מניעת השפעתם הרעילה - הביקורת העלתה חמישה מקרים, שאושרו לשימוש חומרים בניגוד לעמדת משרד הבריאות בוועדה הבינמשרדית או בטרם היו בפני הנציגים נתונים טוקסיקולוגיים מלאים על השפעת השימוש בחומר על האדם.
משרד מבקר המדינה בדק את סדרי הרישום של שמונה תכשירים חדשים והעלה, כי את מרבית הנסיונות ערכו עובדים של החברות המייצרות את התכשירים.
האגף להגנת הצומח ולביקורת שבמשרד החקלאות הנפיק לחברות לגבי חלק מהתכשירים, תעודות כאשר בכל אחת מהן פורטו כל הגידולים, שהלם יועד התכשיר. לכמה מן הגידולים הותר לבעל התעודה להשתמש בתכשיר ללא הגבלת זמן. לגבי החלק הנותר מן הגידולים ניתנה הגבלת זמן של שנה, אולם בתעודה עצמה לא צויינה ההגבלה האחרונה. המשך קריאה בקובץ המצורף.
הקצאת מכסות לגידול פרחים וצמחי נוי - גידול המינים העיקריים של פרחים נעשה בכפוף לתכנון מרכזי, לפיו שר החקלאות קובע מדי שנה היקף ארצי לגידולם. חלוקת המכסות למגדלים נעשית על ידי ועדות מכסות, שהשר ממנה. הזרוע הביצועית של הוועדה היא יחידת המכסות במועצה לייצור ולשיווק צמחי נוי.
1. יחידת המכסות הגישה לדינוי הוועדה רשימות ובהן פררטי בקשות של עשרות מגדלים ואף יותר לתוספת מכסות. הרשימות היו כתובות בעפרון, ובהן מחיקות ותוספות, באופן לא קריא. הגשת חומר לוועדה בצורה לקויה זו עלולה לגרום עיוותים בשיקוליה בהחלטות למתן מכסות למגדל היחיד.
2. על פי החוק, על הוועדה להודיע למגדל בכתב על המכסה באושרה לו או על דחיית בקשתו. הבדיקה העלתה מקרים שהוועדה דחתה בקשה של מגדל לתוספת מכסה ולא הודיעה לו בכתב את הסיבה לדחייה. מתן ההנמקה לדחייה חשוב למגדל, כדי שיוכל לשקול אם יש מקום לערור על החלטת הוועדה בפני ועדת ערר.
3. מבדיקת הקריטריונים שנקבעו לחלוקת מכסות לגידול גיפסנית ופרח שעווה לשנים 1984/85 ו-1985/86 (צמחים ששטחי גידולם הורחבו במיוחד בשנים האחרונות) עולה, כי ניתנה העדפה למגדלים ותיקים, הפועלים במערכת, על פני מגדלים, הרוצים להצטרף לענף.