סיוע למפעלי תיירות במצוקה - כדי לחלץ את ענף התיירות מן המשבר שנקלע אליו בסוף 1985 וב-1986 הוקצב בתקציב משרד התיירות סכום של 7.1 מיליון ש"ח למתן הלוואות למפעלי תיירות שנתונים במצוקה. החברה לפיתוח מפעלי תיירות בע"מ, שהופקדה על בחינת הבקשות לסיוע, על הכנת ההמלצות לוועדה ועל מתן הלוואות, עלולה להימצא במצב של ניגוד עניינים, שכן היא נושה של רבים ממבקשי ההלוואות.
כרבע מכלל ההלוואות אושרו למלונות שבבנייה ולא היה קשר לקשייהם ולשפל בענף כתוצאה מפיגוע הטירור או מירידת ערך הדולר. ברוב המקרים לא נדרשו הבעלים להשקיע מהונם בהבראת המפעל ועול זה נפל כולו על שכם הקופה הציבורית. אושרו הלוואות לשני מלונות שבעליהם משכו מהם כספים כהלוואות, והוועדה לא התייחסה לכך.
פעולות משותפות של משרד התיירות וגורמי הענף למען עידוד התיירות לישראל - משרד התיירות אישור במשך שנתיים וחצי- נובמבר 1982 - מארס 1985 - הלוואות מכספי קרן לבניית תשתית ומערך שיווק בחו"ל. מקבלי האישורים לא יכלו לממשם, כיוון שהסדרי ההפעלה של הקרן לא היו בני ביצוע. חלק הארי של תקציב המענקים לא נוצל. אף על פי כן הוגדל מדי שנה בשנה התקציב שנועד לכך.
הפרוטוקולים של הישיבות של הנהלת הקרן, שבהן אושרו הלוואות מסובסדות מכספי הקרן ומענקים מאוצר המדינה, לא אומתו בחתימה או בדרך אישור אחרת; לשתי ישיבות לא נרשם פרוטוקול כלל. הנהלת הקרן אישרה הלוואות ומענקים בלא חוות דעת בכתב על התכניות, שלמימונן הם נועדו. לחברי ההנהלה לא היה מידע על התועלת הצפויה, שהתיירות לישראל יכולה להפיק ממימושן.
אושרו הלוואות ומענקים, שלא לפי הקריטריונים ובלי הנמקות. המשרד לא תמיד הקפיד לנכות את מס התשומות מההוצאות שלפיהן חושבו המענק או ההלוואה. תקציב מיוחד בסכום של 4.5 מיליון דולר, שהוקצב לכל אחת משנות הכספים 1985 ו-1986 ונועד להגברת הפרסומת בחו"ל ולעידוד התיירות לישראל, נוצל, בלי שהכונו תכניות, המבוססות על בדיקות, מחקרי שוק או סקרי דעת קהל בדבר תועלתן לעידוד התיירות לישראל. המשרד לא הכין כלים לבדיקת יעילות המפרסומת שננקטה, כדי שיוכל להפיק לקחים שיעזרו לא בתכניות פרסומת בעתיד.
הפרסומת למעשה סטתה במידה ניכרת מהתכנית. הסטייה נבעה מאילוצים שהכתיבו שותפי התכנית ולא משינויים בנתונים בדבר פוטנציאל התיירות לישראל, באזורים שונים ובתקופות שונות. המשרד לא בדק אם יש לשנות את תכנית הפרסומת נוכח אילוצים אלה.