חוק ההסדרים לשעת חירום במשק המדינה, התשמ"ו- 1985(להלן- חוק ההסדרים) שהופעל ביולי 1985 קבע, בין היתר, שיופסק תשלום קצבת ילד ראשון למשפחות שבהן לא יותר משלושה ילדים. בחוק נקבעו סוגי אוכלוסיות שיהיו זכאיות להחזר הקצבה.
כ-50,000 משפחות טרם מיצו את זכותן להחזר קצבת ילד ראשון בתשעת החודשים הראשונים להפעלת החוק. הסברת הנושא לציבור הזכאים היתה חלקית ואף נעשתה באיחור ופגעה באפשרות שניתנה לזכאים למצות את זכויותיהם. מבחן הכנסה, שנקבע בחוק ההסדרים לחלק מהאוכלוסייה, והפטור ממנו שנקבע לחלק האחר, יצר אי שיוויון בין סוגי אוכלוסיות שבהן אותו מספר נפשות במשפחה והכנסה דומה.
שולמו קצבאות כפל באמצעות מעבידים והמוסד ושולמו קצבאות שלא כדין למי שאינם זכאים להן. המוסד לא נערך למניעה שיטתית ומושלמת של תשלומים אלה ולגבייתם בחזרה. נמצא חוסר אחידות בסניפים בטיפול במתן פיצוי של הפרשי הצמדה על התשלום למגישי תביעות אישיות.
פיצול תשלום הקצבה בין המוסד ובין המעסיקים הביא לידי עומס עבודה ניכר הן על המוסד והן על המעסיקים, להגדלה של עלויות כספיות, לטירחה לציבור ולפגיעה ביכולת מיצוי הזכויות. רק כחצי שנה מעת הפעלתו של חוק ההסדרים, ומשנוכח המוסד שיש כוונה להאריך את תוקפו של החוק, התארגן המוסד לבדיקת דרכים ליישום ההסדרים, ולהערכת ממדי תשלומי היתר ששולמו.