לוגו מדינת ישראל
ספריית הפרסומים משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור

שירותי כביסה בבתי חולים כלליים; שירותי רפואה דחופה; שירותי בריאות בשכונות מצוקה

הגעת לתוכן כרטיסייה על מנת להמשיך בנייוט דלג עם החיצים למטה ולמעלה
מסגרת פרסום:
תאריך הפרסום:
סוג הפרסום:
הסכמי עבודה; פיקוח; שכר עידוד; בריאות הנפש

תקציר

​שירותי כביסה בבתי חולים כלליים - ארבעה בתי חולים כלליים (רמב"ם, תל השומר, רוטשילד וצפת), מבין 12 בתי חולים כלליים ממשלתיים ועירוניים-ממשלתיים, מכבסים את הכבסים שלהם במכבסות הנמצאות בתחומם ומופעלות על ידיהם, בעוד שיתר בתי החולים מוסרים את הכביסה למכבסות פרטיות. היקף הכביסה הנמסרת למכבסות פרטיות על ידי בתי החולים הממשלתיים בכלליים היה בשנת הכספים 1982 כ-5,000 טון. הוצאות בתי החולים על קניית שירותי כביסה הגיעו באותה שנה ל-88 מיליון שקל בקירוב. 

בחודשים ספטמבר- נובמבר 1983 ערך משרד מבקר המדינה ביקורת על סידרי הניהול של שירותי כביסה במשרד הבריאות בירושלים ובבתי חולים- בעיקר רמב"ם, תל השומר ואיכילוב. 

שירותי רפואה דחופה - שירותי רפואה דחופה הם מערכת של שירותים בקהילה או באיזור, המאתרים מצבי חירום רפואיים או מדווחים עליהם, מעניקים שירות רפואי ראשוני במקום האירוע, דואגים לתעבורה ולטיפול בדרך למיתקן הרפואי, וממשיכים בטיפול עד שהחולה מופנה לטיפול רפואי מוגדר או משתחרר ממנו. שירותי הרפואה הדחופה בארץ כוללים שתי רשתות: שירותי מגן דוד אדום (להלן- מד"א) וחדרי מיון של בתי החולים. הרופאי מרפאות קופות החולים נותנים את השירות הרפואי הראשוני הבסיסי, המושתת על קשר ישיר ורצוף עם החולה, והם אמורים להפנות לבתי החולים את החולים שבהם אין הם יכולים לטפל במרפאה או בבית החולה, או כאשר המיכשור הרפואי הדרוש קיים רק בבית החולים. בכמה בתי חולים נקבעו הסדריפ, שלפיהם חדר המיון משמש, במקצועות רפואיים מסוימים, גם כמרפאה למתן שירות רפואי ראשוני.  

המשך קריאה בקובץ המצורף.

שירותי בריאות בשכונות מצוקה - התכנית לשיקום ולהתחדשות שכונות המצוקה הוכרה על ידי הממשלה, באמצע 1977, כמשימה חברתית דחופה, שבביצועה שותפות המערכת הממשלתית, הסוכנות היהודית ויהדות התפוצות. מטרת התכנית היתה לשקם שכונות שבהן האוכלוסייה שרויה במצוקה פיסית, חברתית וכלכלית, ולייצור חיי קהילה בעלת איכות חיים טובה. משרד הבינוי והשיכון ממלא תפקיד מרכזי בתכנית במישור השיקום הפיסי. בתחום השיקום החברתי נוטלים חלק, מאז 1978, משרדי העבודה והרווחה והחינוך והתרבות ומתחילת 1979- גם משרד הבריאות. בשנת 1982 הקיף מפעל שיקום השכונות 69 שכונות וישובי מצוקה שבהם התגוררו כ-540,000 תושבים. ביקורת קודמת על פעולות שיקום שכונות מצוקה נערכה בשנת 1980- ראה דו"ח שנתי 31 )עמ' 225).

המשך קריאה בקובץ המצורף.