מועצת רואי חשבון - מועצת רואי חשבון (להלן- המועצה) הוקמה על פי חוק רואי חשבון, התשט"ו- 1955 (להלן- החוק). לפי תיקון לחוק מנובמבר 1977 יש במועצה 13 חברים, כלהלן: כיושב ראש מכהן מנכ"ל משרד המשפטים, שמונה על ידי שר המשפטים; נציג שר האוצר; נציג מבקר המדינה; רשם החברות; רשם האגודות השיתופיות; המפקח על הבנקים, או עובד בנק ישראל שמונה על ידיו; יושב ראש רשות ניירות ערך, או חבר או עובד של רשות זו שמינה יושב ראש הרשות; ושישה רואי חשבון שמינה שר המשפטים לאחר שנועץ בלשכת רואי חשבון בישראל. מזכיר במועצה מתמנה על ידי המועצה עצמה.
לפי החוק, המועצה נותנת רשיון רואה חשבון לאדם, לאחר שנתמלאו בו התנאים לקבלתו; בעיקר: הוא בן 23 ומעלה, עמד בבחינות הנערכות מטעם המועצה, והתמחה בראיית חשבון שנתיים לפחות. המועצה מטפלת במיוחד בענייני בחינות והתמחות, ובהכרה בתארים של רואי חשבון מחו"ל ושל בוגרי אוניברסיטאות בארץ ובחו"ל, כדי להעניק להם פטור מבחינות. במועצה רשומים כ-3,000 רואי חשבון; בעת הביקורת נוהלו כ-3,000 תיקים פעילים של נבחנים בשלבים שונים של בחינות והתמחות.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
רשם מאגרי מידע - חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א- 1981 (להלן- החוק) נתקבל בכנסת בפברואר 1981; שר המשפטים הוא השר הממונה על ביצוע החוק. החוק אוסר פגיעה בפרטיות של אדם ללא הסכמתו; הפרטיות הוגדרה בתחומים רבים שהובאו בסעיף 2 לחוק, כגון האזנה אסורה, העתקת תוכן מכתב שלא נועד לפרסום, שימוש בידיעה לגבי ענייניו הפרטיים של אדם, או פירסומו של עניין הנוגע לצינעת חייו האישיים. החוק פורסם במארס 1981. פרק ב' לחוק, הדן ברישום מאגרי מידע והקשור להחסנת מידע באמצעות מערכת עיבוד נתונים ממוחשבת.
המשך קריאה בקובץ המצורף.