אספקת חשמל - מערכת שירותים ואחזקה באגף הבינוי ונכסים (להלן- מערכת השירותים) אחראית לכל הנוגע לאספקת חשמל ליחידות מערכת הביטחון. תפקידיה של מערכת השירותים הוגדרו בהוראות משרד הביטחון.
מנובמבר 1982 עד נובמבר 1983, לסירוגין, בדק משרד מבקר המדינה את סדרי חיבור המתקנים של מערכת הביטחון לרשת החשמל והתשלום עבורו ואת ההתחשבנות עם החברה בגין אספקה שוטפת של החשמל. הביקורת במערכת השירותים ובדיקות השלמה נערכו בצה"ל ובאגף הכספים של משרד הביטחון (להלן- אכ"ס).
אספקת מים - הוראות משרד הביטחון (להלן- המשרד) קובעות את ההסדרים לאספקת המים למתקנים במערכת הביטחון, ומפרטות את התהליכים הקשורים בסדרי האספקה ובביצוע של חיבורים לרשת המים של חברת מקורות (להלן החברה) ושל הרשויות המקומיות. הטיפול באספקת המים למתקני מערכת הביטחון הוא בידי מערכת שירותים ואחזקה באגף בינוי ונכסים של משרד הביטחון (להלן מערכת השירותים).
בסוף 1982 ובחודשים מארס- אוגוסט 1983, לסירוגין, ערך משרד מבקר המדינה ביקורת במערכת השירותים על סדרי ההתקשרות וההתחשבנות עם החברה בגין התקנת חיבורים של מתקני צה"ל לרשת המים ובגין צריכת מים.
פינוי אשפה ממחנות צה"ל - מערכת שירותים ואחזקה (להלן מערכת השירותים) שבאגף בינוי ונכסים של משרד הביטחון (להלן אבו"ן) מטפלת, בין היתר, בפינוי אשפה ממחנות צה"ל, באמצעות קבלנים או באמצעות רשויות מקומיות. בסוף 1982 נעשה פינוי האשפה באמצעות שבעה קבלנים בהיקף שנתי של כ-30 מיליון שקל, ובאמצעות רשויות מקומיות בהיקף כספי שנתי של כ-12 מיליון שקל.
בחודשים דצמבר 1982- מאי 1983, לסירוגין, ערך משרד מבקר המדינה ביקורת במערכת השירותים על הסדרים למסירת עבודות לקבלנים לפינוי אשפה ועל התקשרות עם קבלן אחד (להלן הקבלן). בדיקות השלמה בענין ההתקשרות נערכו גם במספר מחנות שבמרחב פיקוד של צה"ל (להלן הפיקוד).
הטיפול בנכי צה"ל - אגף השיקום במשרד הביטחון (להלן- האגף) אחראי לטיפול בחיילים שהפכו נכים בתקופת שירותם ועקב שירותם על פי חוק נכים (תגמולים ושיקום), התשי"ט-1959 (נוסח משולב) (להלן- חוק הנכים), והתקנות שהותקנו על פיו. הזכויות העיקריות שהוקנו לנכים בחוק ובתקנות הן: טיפול רפואי; תגמול חודשי; השמה בעבודה; סיוע בדיור, בשיקום כלכלי ובריכשת הכשרה מקצועית והשכלה. האגף מטפל גם במיצוי זכויות של נכים על פי חוק החיילים המשוחררים (החזרה לעבודה), התש"ט- 1949.
לשנת הכספים 1983 אושר לאגף התקציב של כ-5 מיליארד שקלים* לטיפול בנכים; במשך השנה אושרו לאגף תוספות לתקציב ובסוף דצמבר 1983 הסתכמה ההקצבה ב-6.9 מיליארד שקלים.