לוגו מדינת ישראל
ספריית הפרסומים משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור

סדרי מינהל בפרקליטויות מחוזיות; רישום מקרקעין

הגעת לתוכן כרטיסייה על מנת להמשיך בנייוט דלג עם החיצים למטה ולמעלה
מסגרת פרסום:
תאריך הפרסום:
סוג הפרסום:
הוצאה לפועל; פיקוח; בקרה פנימית; כוח אדם

תקציר

​סידרי מינהל בפרקליטויות מחוזיות - 1. לפרקליטות המדינה לשכה ראשית ושמונה פרקליטויות מחוז, ובראשה עומד פרקליט המדינה. הפרקליטות מייצגת את המדינה ואת רשויותיה בכל העניינים הפליליים, האזרחיים והמינהליים בבתי המשפט על כל ערכאותיהם, וכן בפני בתי הדין לעבודה וועדות מעין שיפוטיות שונות,  בבתי הדין למשמעת של עובדי המדינה, בבית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין ובפני המוסד לבוררות מוסכמת. סמכויותיו של פרקליט ומעמדו בתחום הפלילי קבועים בחוק סדר הדין הפלילי, התשכ"ה-1965; הוא יכול להעמיד לדין כל אדם, אשר חקירת המשטרה העלתה נגדו הוכחות מספיקות לאישום על פי החוק, לבד אם הוא סבור שאין עניין לציבור בניהול המשפט.

המשך קריאה בקובץ המצורף

רישום מקרקעין - 1. עיסקה במקרקעין, דהיינו הקניית של בעלות או זכות אחרת במקרקעין, מסתיימת ברישום בפנקסי המקרקעין הפתוחים לעיון הציבור. האחריות לניהול הפנקסים ולרישום בהם מוטלת על האגף לרישום והסדר המקרקעין, שבמשרד המשפטים (להלן- האגף), הפועל על פי חוק המקרקעין, התשכ"ט-1969, ותקנות המקרקעין (נוהל ורישום), התש"ל-1969, וכן להסדר המקרקעין- על פי פקודת הסדר זכויות במקרקרעין (נוסח חדש), התשכ"ט-1969. לפי החוק חייבת כל עיסקה להירשם בפנקסי המקרקעין באורח פומבי ורק אז יפה כוחה מבחינה משפטית כלפי הכל. 

הפעולות הכרוכות ברישום המקרקעין נעשות על ידי תשע לשכות אזוריות של האגף (בירושלים, בתל אביב, בחיפה, בנצרת, בבאר שבע, ברחובות, בבת ים, בנתניה ובפתח תקרת). כיום נעשה הרישום, כפי שהיה עוד בזמן השלטון המנדטורי, באופן ידני בספרים המנוהלים בלשכות- ''פנקס מקרקעין". לאחרונה מבוצעת בלשכת פתח תקוה הסבה למחשב ומסופים, ובכוונת האגף להכניס שיטת רישום מתקדמת זו, במשך הזמן, גם בשאר הלשכות (בעניין מערכות ממוחשבות לרישום מקרקעין- ראה דו"ח שנתי 32 , עמ' 354).

המשך קריאה בקובץ המצורף