דין וחשבון כספי לשנת הכספים 1981 - התעשייה הצבאית (תע"ש) היא יחידת סמך של משרד הבטיחון, המנוהלת כמשק סגור, בעלת עצמאות משקית ומינהלית מסוימת. תע"ש העסיקה בשנת הכספים 1981 כ-13,000 עובדים ועסקה בייצור ובמחקר ופיתוח של נשק, תחמושת, מערכות נשק וציוד צבאי למערכת הביטחון וליצוא. תקציב תע"ש נכלל בתוספת השנייה לתקציב הביטחון, לצורך הצגה נפרדת של פעולותיה העסקיות כמפעל עסקי של המדינה. חשבונותיה מנוהלים על בסיס מצטבר; אחת לשנה עורכת תע"ש דין וחשבון כספי של פעולותיה, המשולב בדו"ח הכספי של משרד הבטיחון לאותה שנה.
בחודשים נובמבר ודצמבר 1982 בדק משרד מבקר המדינה את הדו"ח הכספי של תע"ש לשנת הכספים 1981. נבדקו התוצאות העסקיות של תע"ש ואופן הצגתן על פי עקרונות חשבונאיים מקובלים, וההתחשבנות עם לקוחות בארץ.
המעבדה המרכזית - המעבדה המרכזית של תע"ש עוסקת במחקר ובפיתוח של מוצרים ביטחוניים, בבדיקה של חומרים ומוצרים ובייצור של כמה מוצרים שהיא פיתחה. המעבדה כוללת ארבע מחלקות מחקר, יחידת ניסויים, ארבע יחידות לשירותים טכנולוגיים, בית מלאכה, שתי מחלקות ייצור, יחידה לאבטחת טיב ויחידת מינהל ומשק. בסוף אפריל 1982 הועסקו במעבדה 376 עובדים.
בשנת הכספים 1981 הסתכמו עלויות המעבדה בכ-143.1 מיליון שקלים: כ-71 מיליון שקלים הוצאו על עבודות מחקר ופיתוח; כ-62.4 מיליון שקלים על בדיקות ושירותי מעבדה, וכ-9.7 מיליון שקלים על עבודות ייצור. רוב עבודות המחקר הוזמנו על ידי גורמים במערכת הביטחון ועל ידי הנהלת תע"ש והמעבדה עצמה. עבודות בהיקף מצומצם הזומנו על ידי לקוחות מחו"ל. המעבדה הצליחה לפתח מוצרים חדישים, שנקלטו וחלקם נמכר בחו"ל.
בחודשים אפריל-ספטמבר 1982 בדק משרד מבקר המדינה את סדרי הפיקוח של הנהלת התע"ש והנהלת המעבדה על ביצוע עובודת המחקר והפיתוח בשנות הכספים 1978- 1981, ואת סדרי הפיקוח על עבודות הייצור. (ממצאים מביקורת קודמת במעבדה ראה בדו"ח שנתי 25, עמ' 854).
היחידה להנדסה כללית- הנכ"ל - היחידה להנדסה כללית (להלן- הנכ"ל) מבצעת עבודות עבור צה"ל, יחידות מערכת הביטחון וגופים אזרחיים, בעיקר בתחומים הבאים: תכנון מערכות קשר, שליטה ובקרה, מערכות סיוע ממוכנות, מערכות אבטחה ואתרעה; הערכה (אבלואציה) של ציוד ומערכות ובדיקות טכניות וכלכליות. הנכ"ל הוקמה בשנת 1963 במסגרת רשות פיתוח אמצעי לחימה (רפא"ל), לטיפול בתכנון שדות ניסויים ומערכות פיקוד ובקרה מתוחכמות. בשנת 1970 הוחלט להעמיד את הידע שנצבר ביחידה לשירותם של גורמים נוספים במערכת הביטחון וגורמים אזרחיים. ביולי 1979, לאחר בדיקות שנעשו במשרד הביטחון בדבר המסגרץ הארגונית שבה תפעל היחידה, הועברה היחידה לתעשייה הצבאית (תע"ש).
בסוף מארס 1982 העסיקה היחידה 179 עובדים, 148 מהם עובדים ישירות בעבודות תכנון והערכה. 84 מהעובדים הם אקדמאים בתחומי ההנדסה, הכלכלה והתכנה והיתר טנכאים ועובדי מינהל. עלות העבודות, שביצעה היחידה בשנת הכספים 1981, לרבות עבודות שטרם הסתיימו, הסתכמה בכ-70.2 מיליון שקל: עבודות בסך 39.3 מיליון שקל למערכות הביטחון- עבודות אלו כלולות בתכנית העבודה של תע"ש, המשמשת בסיס לתשלומי המימון, שבמשרד הביטחון מעביר לתע"ש במהלך השנה; 14.8 מיליון שקל עבור מפעלי תע"ש' 2.1 מיליון שקל עבור משרדי הממשלה, מוסדות וגורמים אזרחיים בארץ; 14 מיליון שקל ללקוחות בחוץ לארץ.
בחודשים נובמבר 1981- אפריל 1982 בדק משרד מבקר המדינה בהנכ"ל את סדרי ההתקשרות והביצוע של עבודותיה. בדיקות משלימות נערכו בדצמבר 1982.