לוגו מדינת ישראל
ספריית הפרסומים משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור

הפקת תכנית טלוויזיה בנושא יהדות; האגודה לקידום חינוך; הכנת משכורות מורים במחשב

הגעת לתוכן כרטיסייה על מנת להמשיך בנייוט דלג עם החיצים למטה ולמעלה
מסגרת פרסום:
תאריך הפרסום:
סוג הפרסום:
תקציב; התחשבנות כספית; מימון

תקציר

​הפקת תכנית טלוויזיה בנושא יהדות - בפברואר 1979 ביקשה גשר- מפעלים חינוכיים, שהיא אגודה לפי החוק העותומני, היום עמותה (להלן- גשר) את תמיכת משרד החינוך והתרבות (להלן- המשרד) בהפקת פרוייקט טלוויזיוני בנושא יהדות. הפרוייקט התבסס על הצעה שהכין מומחה מארה"ב, שלפיה תופק סדרת תכניות, בעיקר לילדים ולנוער לשימוש בארץ ובחו"ל כדוגמת תכנית לילדים ("רחוב ההפתעות"), שזכתה להצלחה רבה  בעולם ושהמומחה היה מנהל המחקר שלה. 

בישיבה משותפת של נציגי המשרד ונציגי גשר בראשות מנכ"ל המשרד הוחלט, בתחילת מארס 1979, לתמוך בביצוע הפרוייקט, שבעבורו יידרש, לפי הערכת גשר, סך של מיליון דולר; במימון הפרוייקט ישאו גשר והמשרד בחלקים שווים.

המשך קריאה בקובץ המצורף.

האגודה לקידום החינוך - 1. האגודה לקידום החינוך  הוקמה על ידי משרד החינוך והתרבות כדי לעזור לילדים מוכשרים מבני שכבות המצוקה בגיל החינוך העל יסודי. האגודה נרשמה בשנת 1962 לפי החוק העותומני. האגודה קולטת בפנימיות ילדים, שתנאי החיים הכלכליים-חברתיים של משפחותיהם עלולים לפגוע ביכולתם לפתח את כשרונותיהם. באוקטובר 1981 נמצאו בחסותה 2,354 תלמידים: 1,108 סודרו על ידיה בשש פנימיות, שבהן מוחזקים ילדי האגודה בלבד- ארבע פנימיות, על שם בויאר, מתיבתא ועמליה בירושלים וזו על שם שטיינברג בכפר סבא, מנוהלות על ידיה ושתיים, אחת בירושלים ואחת בנתניה, מנוהלות על ידי גופים אחרים: 1,246 תלמידים הופנו על ידי האגודה ל-22 פנימיות, שקלטו גם תלמידים, שהופנו על ידי גורמים אחרים (להלן פנימיות חוץ). 892 תלמידים נוספים הפנתה האגודה לטיפולו של האגף לחינוך התיישבותי במשרד החינוך והתרבות, והם סודרו ב-12 פנימיות ליד בתי ספר לחינוך התיישבותי. האגודה מנהלת שני בתי ספר על-יסודיים בירושלים: בית הספר העל יסודי על שם בויאר ומדרשיית עמליה. בשנות הלימודים התש"ם-התשמ"ב (עד סוף דצמבר 1981) הייתה בפנימיות, שבהן מתחנכים רק ילדי האגודה, תפוסה מלאה - להוציא פנימיית מתיבתא.

המשך קריאה בקובץ המצורף.

הכנת משכורות מורים במחשב - משכורות המורים, המועסקים על ידי משרד החינוך והתרבות, מוכנות בעזרת מחשב, הפועל ביחידה לעיבוד נתונים שבמשרד (היחידה לע"נ). היחידה לע"נ כפופה לסגן הממונה על מינהל החינוך. האחריות להכנת משכורות המורים היא בידי סגן החשב של המשרד. 

בנובמבר 1981 הכינה המערכת הממוחשבת את משכורותיהם של 53,000 מורים בקירוב: 49,000 מורים הנמנים עם הצוות הקבוע ו-4,000 מורים הממלאים מקום ומורים המאמנים תלמידי סמינרים. סך כל המשכורות ברוטו ששולמו היה 540 מיליון שקלים. 

בחודשים נובמבר 1980- יוני 1981 לסירוגין נערכה ביקורת על המערכת הממוחשבת להכנת משכורות המורים (להלן "המערכת") ועל קובץ האב של משכורות המורים, ובמיוחד נכונותם של הנתונים המוזנים למחשב ושל עיבודי המשכורת," וקיום הוראות המשרד. הבדיקה נערכה ביחידה לע"נ, ביחידת חדש המשרד ובגזברויות המחוזיות בירושלים ובתל אביב-יפו, ולשם כך נעשה שימוש בתוכנה מיוחדת לביקורת בעזרת מחשב ונערכו סריקות של קבצי נתונים במחשב המשרד כדי לעמוד על סבירות הנתונים ודיוק החישובים. ביקורת קודמת על הנושא נערכה בשנת 1976 והתייחסה לשלבי הפעולה הראשוניים של המערכת הממוחשבת להכנת משכורות מורים (ר' דו"ח שנתי 26, עמ' 394- 403).