תקציב הרשות - 1. חוק רשות הנמלים, התשכ"א-1961 (להלן- החוק) קובע כקו מנחה בפעולותיה של הרשות, כי עליה לנהל את כלל נמליה וכל נמל מנמליה, כמפעל הנושא את עצמו; עוד נקבע בחוק, שכל הכנסה, שתתקבל על ידי הרשות, תעמוד לרשותה ותשמש במסגרת תקציבה למטרות שתועיד הרשות לביצוע תפקידיה.
על פי החוק, על הרשות להכין ולהגיש לממשלה, בכל שנה, את התקציב לפעולות השוטפות (להלן- תקציב רגיל) וכן תקציב פיתוח. התקציב הרגיל אינו טעון אישור הממשלה, אם אין בו גרעון, אולם הוא מובא לידיעתה; תקציב הפיתוח טעון, בכל מקרה, אישורה של הממשלה.
2. בחודשים אפריל-יוני ובדצמבר 1981 בדק משרד מבקר המדינה את תקציבית הרגילים ואת תקציבי הפיתוח של הרשות לשנות הכספים 1979 ו-1980. הבדיקה התמקדה בדרכי התיקצוב לנושאים השונים, בתהליכי האישור על ידי המוסדות המנהלים, בהגשת תקציב הפיתוח לאישור הממשלה ובסדרי הפיקוח על ביצועו של התקציב. הביקורת נערכה בחטיבת הכלכלה והכספים שבהנהלת הרשות (להלן- החטיבה), ובמדורי הכלכלה שב נמלים היפה ואשדוד.
הקמת מסוף מכולות והארכת שובר הגלים בנמל חיפה - בתקופה ינואר-אוקטובר 1981, לסירוגין, ערך משרד מבקר המדינה ביקרת על פעולות רשות הנמלים בכל הקשור לתכנון, אריגון וביצוע של פרוייקט, הכולל שתי עבודות פיתוח גדולות בנמל חיפה- הקמת מסוף מכולות במזרח הנמל, והארכת שובר הגלים. עד לסוף שנת הכספים 1980 הושקעו בפרוייקט (לפני מחירי מארס 1981) יותר מ-330 מיליון שקל. הבדיקה נערכה במשרד מינהלת הפרוייקט שבנמל חיפה ובמשרד הראשי של הרשות. נושא ההקמה וההפעלה של מסופי מכולות נבדק על ידי משרד מבקר המדינה בשנת 1977; הבדיקה התייחסה בין היתר, גם לתכנון מסוף המכולות במזרח נמל חיפה ולעבוודת ההכנה להקמתו (ראה דו"ח שנתי 28, עמ' 932).
מליאת רשות הנמלים וועדותיה - בחודשים אוקטובר ונובמבר 1981 בדק משרד מבקר המדינה במשרד הראשי של רשות הנמלים, את פעולות המוסדות המנהלים של הרשות: התיפקוד של מליאת הרשות וועדותיה, סדרי הדיונים, דרכי קבלת ההחלטות וכן סדרי המעקב אחר ביצועם ויישומם. ממצאי הביקורת המפורטים הובאו לידיעת יושב ראש הרשות.