לוגו מדינת ישראל
ספריית הפרסומים משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור

סיום פעולתן של קרנות ענפיות בענף הטקסטיל; השתתפות המשרד בחברה למימון הפקת סרטים

הגעת לתוכן כרטיסייה על מנת להמשיך בנייוט דלג עם החיצים למטה ולמעלה
מסגרת פרסום:
תאריך הפרסום:
סוג הפרסום:
כוח אדם

תקציר

​סיום פעולתן של קרנות ענפיות בענף הטקסטיל - תשלומי החובה, שהוטלו בענפי הצמר, המוצלים הסינטטיים והעור לפי תקנות לשעת חירום (תשלומי חובה), תשי"ח-1958, נועדו להגן על תוצרת הארץ ולעודד את היצוא על ידי גביית היטלים מן היבוא לצורכי השוק המקומי והישבון ההיטל ליצוא. 

בראשית שנות ה-60 הוקמו על ידי משרד המסחר והתעשייה ארבע קרנות: 

א) קרן הנאמנות למוצרי צמר ולמוצרים סינטטיים (ראה דו"ח שנתי 21, עמ' 382); ב) היחידה להחזרים בענף מוצרי העור; ג) קרן הקונפקציה; ד) היחידה להחזרי מסים עקיפים למוצרי כותנה, שתפקידן היה לגבות היטלים על יבוא חומרי גלם ולשלם הישבון והטבות, ליצואנים בעד יצוא ישיר, יצוא עקיף וכן בעד יצוא סמוי. מאז 1972 עסקה רק קרן הנאמנות למוצרי צמר ולמוצרים סינטטיים בגביית היטלים על יבוא חומרי גלם ובתשלום הישבון והטבות בעת ביצוע היצוא, ואילו הקרנות האחרות שילמו הטבות בלבד.

משרד המסחר והתעשייה מימן את הוצאות ראן הנאמנות למוצרי צמר ומוצרים סינטטיים בגין תשלום הטבות והישבון, שעלו על הכנסותיה מגביית היטלי יבוא, ואת מלוא ההוצאות שלי היחידה להחזרים בענף מוצרי העור וקרן הקונפקציה. כן שילם המשרד מתקציבו הטבות ליצואנים של מוצרי כותנה. 

השתתפות המשרד בחברה למימון הפקת סרטים - במסגרת המדיניות לעידוד תעשיית הסרטים בישראל סייע משרד המסחר והתעשייה (להלן המשרד) בשנת 1969 להקמתה של חברת. סרטים "סינפילקו-ישראל בע"מ". לפי החלטה של ועדת השרים לענייני כלכלה מספטמבר 1969 "תשתתף המדינה במימון החברה עד לסכום של 2 מיליון ל"י ותמנה חבר בדירקטוריון מטעמה". המטרה העיקרית של החברה הייתה לממן את ההפקה של סרטי קולנוע, סרטי טלוויזיה וסרטים דוקומנטריים בארץ, הן בצורת הלוואות והן בצורת השקעות. התנאים העיקריים להשתתפות המדינה נקבעו כדלהלן: (א) הון המניות הרשום של החברה יהיה 4 מיליון ל"י. חברה של יזם פרטי תחתום בתזכיר על מניות בסך 500,000 ל"י ותתחייב למכור למשקיעים אחרים את יתרת מניות סינפילקו; (ב) המדינה תרכוש איגרות חוב של סינפילקו, הנושאות ריבית שנתית של 6% ללא הצמדה, עד לסכום של מיליון ל"י בשלבים אלו: בסך של 500,000 ל"י במקביל לרכישת מניות באותו סכום על ידי החברה הפרטית; לאחר מכן בהתאם לסכום המניות, שתמכור החברה, חצי מיליון ל"י באיגרות חוב כנגד כל מיליון ל"י במניות. איגרות החוב ייפרעו ב-20 תשלומים שנתיים, החל מהשנה השישית לאחת הנפקתן. התחייבות הממשלה לרכישת אגרות חוב הוגבלה עד ספטמבר 1972. 

החברה נרשמה בנובמבר 1969 . הדירקטוריון מנה שלושה חברים מהם אחד, שמונה על ידי שר המסחר והתעשייה. מפעל החברה הוכר על ידי מרכז ההשקעות כמפעל מאושר.