פקודת המסים (גביה) (להלן - פקודת המסים) ותקנות המסים (גביה), התשל"ד-1974, מסדירות את גביית המסים ומאפשרות לנקוט אמצעי אכיפה כלפי חייבי מסים. לפי נתוני רשות המסים בישראל (להלן - הרשות) יתרת החובות לרשות שניתנה הרשאה לגבייתם הייתה בדצמבר 2009 כ-51.1 מיליארד ש"ח, מהם כ-8.5 מיליארד ש"ח חובות ודאיים.
פעולות הביקורת
בחודשים אוקטובר 2009 - אוגוסט 2010 בדק משרד מבקר המדינה את הטיפול בגביית חובות מס. הביקורת נעשתה בָּרשות.
עיקרי הממצאים
1. הרשות אינה נוקטת את הליכי הגבייה העומדים לרשותה סמוך למועד היווצרות החוב, ובכללם העמדה של נכסי מקרקעין שבבעלות סרבן המס למכירה.
2. המשרדים האזוריים שנבדקו לא גיבשו רשימה של חייבים בעלי מיטלטלין שאפשר לעקלם על פי אמות המידה שקבעה הרשות; לא ניתחו את תוצאות ניסיונות העיקול הקודמים ולא הקפידו לקבל את תשובתו של צד שלישי בדבר נכסי החייב שבידיו.
3. הרשות לא עיקלה את המיטלטלין של כל החייבים שלהם שלחה התראות על עיקול. לעתים נשלחו עובדי הגבייה לעקל מיטלטלין בכתובות שגויות של חייבים.
4. יחידות ההוצאה לפועל לא ניצלו את כל כלי הרכב העומדים לרשותן לפעילות האכיפה; בחלק מכלי הרכב אף נעשה שימוש אישי.
5. יחידות ההוצאה לפועל עושות פעולות אכיפה מעטות באזורים מסוימים בשל חשש מפני התנגדות אלימה של החייבים או מקורביהם.
6. הנהלים שנקבעו לחלק ממערכי המס בנוגע לדרישת ביטחונות מחייבים שנעשה עמם הסדר גבייה ולדרך המימוש של ביטחונות אלה, אינם מפורטים ואינם מעודכנים. המשרדים האזוריים שנבדקו אינם מקפידים לדרוש ביטחונות למימוש הסדרים שקבעו עם חייבים, וגם כאשר נדרשו ביטחונות לא תמיד הם מומשו בעת הצורך.
סיכום והמלצות
הביקורת העלתה ליקויים מהותיים בטיפולה של הרשות בגבייה של חובות מס. עקב ליקויים אלה מפסיד אוצר המדינה הכנסות רבות ונפגעת ההרתעה כלפי סרבני המס. על הרשות לפעול לגביית חובות בסמוך להיווצרותם. יש לעשות בדיקות מקדמיות לפני פעולות לעיקול מיטלטלין כדי להבטיח שפעולות אלה יצליחו הצלחה מרבית. על הרשות להנחות את משרדי השומה ואת תחנות המע"ם להקפיד לעדכן את נתוני החייבים ברישומיהם, וכמו כן עליה להקים מערך כתובות מרכזי ממוחשב של כל הנישומים, שיהיה משותף לכל מערכי המס ויעודכן באופן שוטף. הקפדה על גביית חובות המס יש בה כדי להביא ליתר שוויוניות בנשיאה בנטל המס, שהיא תנאי הכרחי להבטחת אמון האזרחים במערכת השלטונית.