רקע כללי
בפברואר 2013 החליטו שר האוצר דאז ומנהל רשות המסים דאז לצאת במסע פרסום להגברת המוּדעות לתשלום מס אמת. רשות המסים בישראל (להלן - הרשות) פרסמה באמצעי התקשורת הודעה על הקמת מוקד מיוחד המכונה "קו הצדק". למוקד זה הציבור יכול לפנות כדי למסור מידע על עברות מסים, תוך הבטחת סודיות מלאה של פרטי המוסר (להלן - מודיע). את המידע למוקד זה הציבור יכול להעביר בטלפון, בדואר אלקטרוני ובפקס. הטיפול בחומר שהתקבל במוקד והטיפול בבקשות של מוסרי מידע למתן גמול כספי נמצא באחריות יחידת מטה המודיעין של מס הכנסה ברשות ובאחריות כוללת של סמנכ"ל בכיר לחקירות ולמודיעין ברשות.
פעולות הביקורת
בחודשים אפריל-נובמבר 2013 בדק משרד מבקר המדינה את טיפול הרשות במידע שהתקבל במוקד "קו הצדק" ואת טיפולה במתן גמול כספי למודיעים. הביקורת נעשתה ביחידת מטה המודיעין בחטיבת חקירות ומודיעין ברשות, בכמה משרדי שומה וכן בהנהלת הרשות.
הליקויים העיקריים
ליקויים בהקמתו של "קו הצדק" ובהפעלתו
1. חלק מפקידי השומה ומנהלי היחידות ברשות שותפו בתכנית ההקמה של מוקד "קו הצדק" רק ימים ספורים לפני התחלת המבצע, וחלקם שמעו על כך בתקשורת. עקב כך נוצרו עיכובים בהעברת המידע ממטה המודיעין של מס הכנסה ליחידות ברשות.
2. האחריות לקבלת המידע הוטלה על יחידת מטה המודיעין של מס הכנסה, ללא שיתוף אנשי המודיעין של מס ערך מוסף (להלן - מע"ם), ויחידה זו לא פעלה להעביר את המידע ליחידות של מע"ם.
3. כדי לקלוט את המידע שהצטבר גייסה הרשות סטודנטים אך לא הכשירה אותם לתפקידם, ובשל כך הטיפול במידע שנמסר היה לקוי. לעובדים אלה לא היה הסיווג הביטחוני הנדרש לעובדי מודיעין הנחשפים למידע רגיש.
4. בחודשים פברואר-ספטמבר 2013 התקבלו במוקד "קו הצדק" כ-20,000 ידיעות מודיעיניות, אולם בשל מחסור במשאבים נקלטו ביחידות המודיעין האזוריות רק 8,700 ידיעות, ומהן העשירו רכזי המודיעין את בסיס המידע במידע הנוגע לכ-250 מקרים בלבד.
5. חלק מהמידע שהתקבל במוקד "קו הצדק" הועבר למשרדי שומה אזרחיים לביקורת ניהול פנקסים, וחלקו לחוליות השומה. אין ברשות מידע על תוצאות הטיפול, שכן מטה המודיעין של מס הכנסה אינו דורש משוב על המידע שהועבר. בשל כך אין לרשות נתונים על האפקטיביות של המוקד.
אפקטיביות הגמול למודיעים
1. נוהלי יחידות המודיעין של מס הכנסה ושל מע"ם בדבר גמול כספי למודיעים, כלומר אנשים שמוסרים מידע מהותי על עברות מס, אינם מתפרסמים ברבים.
2. על פי נוהל הרשות, על המודיע להמתין עד לסיום ההליך הפלילי כדי לקבל תמורה כספית על פעילותו. הליך זה נמשך בדרך כלל זמן רב. יתרה מזו, אם בית המשפט פוסק עונש מאסר בפועל בלי קנס כספי או עונש מאסר בפועל וקנס כספי שלא ישולם בפועל לרשות המסים, המודיע לא יקבל גמול כספי כלל. דבר זה פוגע בתמריץ למודיעים. מספר תיקי המודיעים הממתינים לגמול במודיעין מס הכנסה הוא כ-50 בלבד, ורק שניים מהם נפתחו בשנת 2013.
3. נמצא כי הרשות אינה פועלת לאיתור יורשים של מודיעים שנפטרו הזכאים לגמול.
ההמלצות העיקריות
הקמת מוקד מודיעיני אחד על ידי רשות המסים תרמה להנגשתה לציבור. עם זאת על הרשות לפעול להגברת היעילות והאפקטיביות של הטיפול במידע על עברות מסים המתקבל במוקד ולעקוב אחר הטיפול במידע שהועבר ליחידות השדה ברשות. עוד על הרשות לבחון את תמרוץ המודיעים, במטרה להגדיל את מספר הידיעות המתקבלות ובכך להרתיע עבריינים פוטנציאליים מביצוע עברות מס.
סיכום
רשות המסים לא הכינה תכנית סדורה להפעלת מוקד "קו הצדק" לקבלת מידע מהציבור ולא נערכה להפעלתו, למרות חשיבות הנושא ורגישותו. יחידות המודיעין שלה לא שותפו בתהליך התכנון, והטיפול במידע לא היה אפקטיבי. כך נפגעה היכולת של הרשות להרתיע עבריינים בכוח מביצוע עברות מס.
מוסרי מידע - מודיעים - הם מקור חשוב להשגת מידע על עברות מס, וחלקם דורשים מן הרשות גמול כספי. אולם נמצא שבנהלים למתן גמול כספי למודיעים יש כמה בעיות אשר עלולות לפגוע בתמריץ למסירת מידע.