תנאי - בלעדיו - אין לקיום חברה נאורה הוא שמירה על רמת תיפקוד נאותה של עובדי הציבור. אלה כשמם כן הם: עובדי, או משרתי, הציבור. הכוח והסמכויות מוחזקים בידם כפקדון גרידא ועל הזכות להמשיך ולהחזיק בו חייבים הם לשקוד ללא הרף, כדי להיות ראויים לאימונו של הציבור.
הרמה המוסרית הנדרשת מהמינהל הציבורי גבוהה מזו לה מצפים מן הפרט. על עובד הציבור לפעול ב-ד' האמות של סמכויותיו ותוך הקפדה על החוק. אולם באלה לא סגי. עליו להכיר את תפקידו ולבצע באמונה את המדיניות, כפי שהוטל עליו לעשות.
בדו"ח המתפרסם בזה נחשפים מקרים של חריגה מסמכויות, פעולות שלכאורה נוגדות את החוק והתנהגות שאינה מתישבת עם חובת הנאמנות כמתואר.
מבין המקרים המהווים פגיעה בטוהר המידות אזכיר את התופעה החמורה של "ייפוי מאזנים", לה הוקדש פרק בדו"ח זה. מדובר בגופים מבוקרים המציגים במאזן תמונה מעוותת של מצבם הפיננסי, תיאור העלול להטעות את מי שמוסמך לפקח עליהם, או התומך בהם או משקיע בהם משאבים. זוהי תופעה מדאיגה שיש לעקרה משורש.
במהלך הביקורת על הבחירות לכנסת ה-12 התברר שכמה מאות בני-אדם הצביעו תוך התחזות לאחר, בכסות של תושבי ישראל אשר שהו באותו יום מחוץ לגבולותיה. חומרת המעשה בולטת לעין, שכן הוא פוגע בטוהר ההליך הדמוקרטי של הבחירות ומכוון לסלף את תוצאותיו.
השנה התגלתה במלוא חריפותה הבעיה של גופים שנקלעו למצוקה כלכלית קשה ואף נואשת, בהם כאלה שיש לציבור אינטרס מובהק בהמשך קיומם, ולו גם במחיר כלכלי כבד לאוצר המדינה. יש יסוד להשערה שעצם המודעות של אותם גופים לנכונות בעת צרה לחוש להצלתם, גורעת מן ההקפדה ומידת הזהירות הראויה בשימוש שהם עושים במשאביהם.
בדו"ח הוקדש פרק לשירות - הציבורי (CIVIL SERVICE בלע"ז) החושף תופעה של מינויים הנגועים בשיקולים פוליטיים. זו תופעה רחבת היקף ורבת שנים, להבדיל מנחלתה של מפלגה בודדת ובתקופה מוגדרת. התופעה בולטת בעיקר לקראת עריכתן של בחירות לכנסת וחילופי שרים בעקבותיהן. היא ניכרת היטב גם במינוי חברי דירקטוריון בחברות ממשלתיות. אסור שהשקפתו הפוליטית של מועמד - לעבודה, לכהונה או לקידום - תהווה שיקול בעת הדיון בעניניו, לשבט או לחסד. את העובדים הטובים, המוכשרים והמתאימים ביותר שניתן להשיג לתפקיד המצפה להם. מינוי משיקולים פוליטיים פוגע בטוהר המינוי, ברמת השירות האזרחי ובמורל של העובדים האחרים, כאחד.
השנה עמדה בסימן ההתקוממות בשטחים. במקביל להתמודדות עם הבעיות הקשות הכרוכות בה, על צה"ל לדאוג ללא הרף למוכנות למלחמה, תוך מתן תשובה מהירה, לעתים מידית, לסיכונים האורבים לישראל מבחוץ, כולל מידע מאיים על אפשרות של לוחמה כימית נגדה, הפעלה של טילים ארוכי טווח בידי מדינות עוינות ועוד. בחלק מנושאים חיוניים אלה דנים כמה מפרקיו המרכזיים של הדו"ח.
זהו הדו"ח הראשון בתקופת כהונתי כמבקר המדינה, שהחלה לקראת אמצע שנת העבודה. חלק מהנושאים נקבעו לטיפול עוד בתקופת קודמי בתפקיד, השופט יעקב מלץ. הוספתי משלי ככל שהזמן והתנאים איפשרו זאת.
מרים בן-פורת
מבקר המדינה
ונציב תלונות הציבור
ירושלים, ז' בניסן התשמ"ט
12 באפריל 1989