רקע כללי
משרד התחבורה והבטיחות בדרכים (להלן - משרד התחבורה) אחראי לתכנון ולפיתוח של מערכות התחבורה במדינה. בפברואר 2010 החליטה הממשלה על יישום "תכנית נתיבי ישראל" (להלן - התכנית), שבמסגרתה הוקצה תקציב של 27.5 מיליארד ש"ח לעשר שנים, כדי להקים תשתית לתחבורה יבשתית בין-עירונית מקריית שמונה ונהרייה בצפון ועד משאבי שדה ואילת בדרום; כשני שליש מהתקציב הוקצה להקמת מסילות וקווי רכבת והתארגנות לחשמול מערך הרכבות.
פעולות הביקורת
בחודשים יוני-דצמבר 2013 בדק משרד מבקר המדינה את הביצוע של החלטת הממשלה על יישום התכנית (להלן - החלטת הממשלה או ההחלטה). הבדיקה נעשתה במשרד התחבורה, באגף התקציבים ובאגף החשב הכללי במשרד האוצר, בחברת רכבת ישראל בע"מ (להלן - הרכבת או חברת הרכבת), בחברת נתיבי ישראל - החברה הלאומית לתשתיות ותחבורה בע"מ, בחברת חוצה ישראל בע"מ, בחברת נתיבי איילון בע"מ, וכן במינהל התכנון ובוועדות התכנון במשרד הפנים. בדיקת השלמה נעשתה ברשות החברות הממשלתיות.
הליקויים העיקריים
אי-הכנת תכנית מתאר ארצית לתחבורה
בשנת 2007 יזמה המועצה הארצית לתכנון ולבנייה את הכנתה של תכנית מתאר ארצית משולבת לתחבורה יבשתית, כדי לגבש מתווה ברור לקידום התשתיות התחבורתיות בארץ. בהחלטת הממשלה הוטל על משרדי התחבורה והפנים להשלים את הכנתה, ולהביאה לאישור המועצה הארצית לתכנון ולבנייה והממשלה עד סוף שנת 2011. תכנית המתאר לא הובאה לאישור הממשלה במועד שנקבע וטרם הושלמה.
פיגורים בתכנון מסילה רביעית לרכבת
תכנון והקמה של מסילה רביעית לרכבת, שיאפשרו את הפעלת קווי הרכבת המתוכננים והקיימים ואת הגברת התדירות של קווים קיימים, משתהים כבר שנים רבות. השיהוי הרב עלול לגרום להגבלת תנועת הרכבות, בעיקר בשעות השיא, באזור מרכז הארץ, המנקז אליו את מרבית קווי הרכבת ומהווה "צוואר בקבוק".
טרם אושר תדר שיאפשר הפעלת מערכת בקרת איתות חדשה לרכבת, שנועדה לווסת את תנועת הרכבות, להגביר את בטיחות תנועת הרכבות ולהביא להגדלת קיבולת הרכבות במסילות הקיימות, עד להשלמת הקמת המסילה הרביעית. בהיעדרו, קיים חשש שההשקעה הגדולה של המדינה בפיתוח תשתית הרכבות לא תניב את התפוקות המרביות, ושאיכות השירות של הרכבת לאחר הפעלת קווי רכבת נוספים - תיפגע.
ההמלצות העיקריות
על משרדי התחבורה והפנים לפעול להשלמת תכנית מתאר ארצית משולבת לתחבורה יבשתית. על משרדי התחבורה והאוצר, אשר השקיעו מיליארדי ש"ח בפיתוח הרכבת, לפעול ללא דיחוי להשלמת הקמתה של המסילה הרביעית, במטרה להבטיח ניצול יעיל של רשת המסילות ושל קווי הרכבת, הן הקווים הקיימים והן הקווים המתוכננים. נוכח הדחייה המסתמנת במועד השלמת המסילה הרביעית, על משרדי הממשלה לפעול כדי לאפשר הגדלת קיבולת הרכבות, ובכלל זה, הפעלת מערכת בקרת איתות חדשה למערך הרכבות, שהפעלתה תגביר את הבטיחות בתנועת הרכבות.
סיכום
ב"תכנית נתיבי ישראל" הנחתה הממשלה את הגורמים להכין תכנית מתאר ארצית משולבת לתחבורה יבשתית. הממשלה הקצתה תקציבים גדולים לפרויקטים תחבורתיים שונים, רובם בתחום פיתוח מערך הרכבות, הכוללים תכנון והקמת מסילות וקווי רכבת חדשים כולל מסילה נוספת (רביעית) באיזור מרכז הארץ, והתארגנות לחשמול מערך הרכבות, זאת בנוסף לפיתוח מערך הכבישים. למרות החשיבות האסטרטגית של התכנית כבר מסתמן בחלק מהפרויקטים פיגור משמעותי בלוחות הזמנים. לכן על משרדי הממשלה והחברות הממשלתיות לשנס מותניים ולפעול להגדלת קיבולת הרכבות באיזור מרכז הארץ ולהשלמת הקמת קווי רכבת חדשים מאיזורי הפריפריה למרכז הארץ.