1. ב-26 לאוקטובר 2004 התקיימו בחירות לרשות המקומית כאבול וב-9 לנובמבר 2004 התקיימו בחירות חוזרות לבחירת ראש הרשות.
2. לפי סעיף 23(א) לחוק הרשויות המקומיות (מימון בחירות), התשנ"ג-1993 (להלן - החוק ), על מבקר המדינה למסור ליושב ראש הכנסת, לא יאוחר משמונה חודשים אחרי הבחירות לרשויות המקומיות, דוח בדבר תוצאות ביקורת החשבונות של הסיעות והרשימות שהשתתפו בבחירות.
3. הדוח עוסק בביקורת החשבונות של 12 סיעות עצמאיות שאינן סיעות בת או רשימות בת של סיעות בכנסת (להלן - הסיעות).
4. הסיעות שהשתתפו בבחירות:
(1) אלהודא;
(2) אלוחדה ואלאחאא;
(3) אלפג'ר;
(4) אלתדאמון;
(5) אלתחאלוף ואלג'בהה;
(6) אלתחאלוף ואלתג'מוע;
(7) אלתע'ייר;
(8) בלדי כאבול;
(9) כאבול אלג'ד;
(10) כאבול אלמואחדה;
(11) כאבול אלמוסתקבל;
(12) תחאלוף אלבלד אלטייב.
5. עם מתן מימון ממלכתי מוטלות על הסיעות הגבלות בקשר להוצאותיהן ולהכנסותיהן, וחשבונותיהן עומדים לביקורת מבקר המדינה. בדוח שעל מבקר המדינה למסור לפי החוק, עליו לקבוע אם הסיעות ניהלו מערכת חשבונות בהתאם להנחיות מבקר המדינה; אם הוצאות הבחירות שלהן היו בגבולות התקרה שנקבעה בחוק; ואם ההכנסות שקיבלו היו בגבולות שנקבעו בחוק.
6. (א) בחוק נקבע, כי על הסיעות למסור למבקר המדינה את חשבונותיהן ואת הדוחות הכספיים לתקופת הבחירות בצירוף חוות דעת של רואה חשבון בדבר תקינותם ושלמותם ובדבר ניהול מערכת חשבונות בהתאם להנחיות מבקר המדינה.
(ב) ברשויות מקומיות שמספר בעלי הזכות לבחור בהן עולה על 5,000 - הוטל על הסיעות למנות רואי חשבון בעצמן ועל חשבונן.
(ג) מספר בעלי הזכות לבחור בכאבול אכן עולה על 5,000.
7. הוראות החוק בדבר ניהול חשבונות, ביקורת חשבונות, הגבלת הוצאות והכנסות, וביקורת מבקר המדינה, חלות גם על סיעות ורשימות שלא קיבלו מימון, בין שלא ביקשוהו, ובין שלא היו זכאיות למימון מחמת שלא מילאו תנאים מוקדמים מסוימים הקבועים בחוק.
8. (א) דוח זה עוסק, כאמור, ב-12 סיעות שהשתתפו בבחירות.
(ב) שמונה סיעות מסרו למשרדי דוחות כספיים לתקופת הבחירות בצירוף חוות דעת של רואה חשבון.
(ג) ארבע סיעות לא מסרו כלל למשרד מבקר המדינה חשבונות ודוחות כספיים לתקופת הבחירות, חרף פניות חוזרות ונשנות. הסיעות הללו לא היו זכאיות למימון מאוצר המדינה. החוק אינו קובע סנקציה במקרים כאלה.