התעשיה הצבאית לישראל בע"מ (תעש)
1. התעשיה הצבאית לישראל בע"מ (תעש) (להלן - תעש) הוקמה כחברה ממשלתית בנובמבר 1990 תוך קבלה לידיה, כעסק פועל, את יחידת הסמך התעשייה הצבאית שבמשרד הביטחון (להלן - משהב"ט), ובכלל זה כל התחייבויותיה, חבויותיה וחובותיה . במסגרת זו קיבלה תעש, בין היתר, שטחי מקרקעין באזורי חיפה ורמלה. בחלק מסוים מתוך מתחם תעש שבחיפה ממוקם אתר לייצור רכיבים מסוג מסוים (להלן - האתר). יחידת הסמך התעשייה הצבאית פעלה באתר, ותעש כחברה הפסיקה את פעילותה בו בתחילת שנות האלפיים. לאחר סיום פעילותה נותר באתר זיהום מסוג מסוים. האתר המזוהם מהווה, בין היתר, מפגע סביבתי.
2. בקיץ 2005 מצאה הרשות הממשלתית למים ולביוב (להלן - רשות המים) , בין היתר, זיהום של פרכלורט בשני קידוחי מים פעילים המשמשים להשקיה חקלאית, הנמצאים ממערב למפעל גבעון של תעש (להלן - גבעון), הממוקם דרומית לרמלה ומזרחית לרחובות. לפי מסמכי רשות המים, קצב התפשטות הזיהום מהיר ביותר, כיוון זרימתו ממזרח למערב, והוא משתרע מגבעון ועד סמוך לקידוחים להפקת מי שתייה שבמזרח רחובות.
התעשייה האווירית לישראל בע"מ
1. השפכים של מפעלי התעשייה האווירית לישראל בע"מ (להלן - התע"א) במתחם נתב"ג מטופלים במתקני קדם-טיפול , משם הם מוזרמים למערכת הביוב של התע"א ולמתקן טיפול בשפכים (להלן - המט"ש) של רשות שדות התעופה. בשנים 2008-2012 התגלו חריגות באיכות השפכים (זיהומים) של דלק, שמן ומתכות במתחם נתב"ג של התע"א. זיהומים בשפכים המוזרמים למט"ש עלולים לפגוע בו. חריגה באיכות השפכים מהווה הפרה של התנאים ברישיונות העסק שנותנת רשות הרישוי שבמשרד הפנים (להלן - רשות הרישוי) ליחידות שבמתחם נתב"ג של התע"א.
היחידה לרישוי מפעלים ביטחוניים (להלן - יחידת הרישוי) מורכבת מנציג של שר הפנים, שהוא מנהל היחידה וגם רשות הרישוי, ומנציגים של שרים רלוונטיים (נותני האישור), וביניהם נציג של השר להגנת הסביבה . נציג זה נותן את האישור לעמידה במפרט התנאים להבטחת איכות נאותה של הסביבה ולמניעת מפגעים ומטרדים.
2. ביוני 2011 מסרה התע"א למנהל יחידת הרישוי, כי היא סיימה את ביצוע הסקרים ההיסטוריים בעניין קרקעותיה , שדרשו ממנה להכין מנהל יחידת הרישוי והמשרד להגנת הסביבה. ביולי 2012, מועד סיום הביקורת, טרם הסתיימה בדיקת הסקרים על ידי המשרד להגנת הסביבה.
פעולות הביקורת
בתקופה נובמבר 2011 - יולי 2012, לסירוגין, בדק משרד מבקר המדינה את הפעולות של תעש ושל משהב"ט לקידום פינוי האתר שבמתחם תעש שבחיפה ולטיהורו מהזיהום, ואת הטיפול של רשות המים, של המשרד להגנת הסביבה ושל תעש בזיהומי הקרקע והמים שמקורם מגבעון. עוד בדק משרד מבקר המדינה בתקופה מרץ - יולי 2012 את הטיפול של התע"א בזיהוי היחידות המזהמות את השפכים של מתחם נתב"ג המופנים למט"ש; את תדירות הביקורות בנושא הגנת הסביבה שערך המשרד להגנת הסביבה במפעלי התע"א; ואת טיפול משרד זה בתוצאות הסקרים ההיסטוריים שערכה התע"א. הביקורת נערכה בתעש, בתע"א, במשהב"ט, במשרד להגנת הסביבה, במשרד הפנים וברשות המים. בדיקות השלמה נערכו במשרד הבריאות, במשרד החקלאות ופיתוח הכפר (להלן - משרד החקלאות) ובמשרד האוצר.
עיקרי הממצאים
התעשיה הצבאית לישראל בע"מ (תעש)
1. פעילות לטיהור האתר
בתעש ובמשהב"ט אין עדיין תכנית מתוקצבת, הקובעת לוח זמנים לביצוע טיהור האתר, והחלטת דירקטוריון תעש ממרץ 2006 בנושא - טרם יושמה.
2. הטיפול בזיהומי קרקע ומים ממפעל גבעון
מסוף שנת 2008 ועד מועד סיום הביקורת, יולי 2012, רשות המים לא סיימה את הפעילות הדרושה לזיהוי מקורות הזיהום וסוגיו, לרבות השלמת ביצוע סקר היסטורי, ותיחום גבולות הזיהום של הקרקע, מי התהום והאקוויפר . כתוצאה מכך, רשות המים טרם עשתה הערכת סיכונים למקורות המים כתוצאה מהתפשטות הזיהום, ולא הכינה תכנית למניעת המשך התפשטותו.
במהלך כשבע שנים מאז גילוי הזיהום בקיץ 2005, תעש, שגרמה לזיהום, לא מנעה את המשך התפשטותו מגבעון לכיוון העיר רחובות, ואף רשות המים טרם החלה בפעולות מניעה שכאלו. כל זאת על אף הסכנות לבריאות הציבור הנובעות מהזיהום.
אף שהמשרד להגנת הסביבה קיבל כבר בדצמבר 2005 מידע על זיהום מי התהום שמקורו מגבעון, ועל אף האפשרות הסבירה במקרה כזה, כי הקרקע בגבעון מזוהמת אף היא, הוא לא פעל במשך כחמש שנים (עד ינואר 2011) לאיתור, לתיחום ולטיפול בזיהום הקרקע.
3. ביצוע סקר היסטורי
בדצמבר 2009 הגישה חברה א' לרשות המים סקר היסטורי ראשוני לגבי זיהומי הקרקע והמים שמקורם מגבעון, שנדרש להרחיבו. בינואר 2011 ביקש המשרד להגנת הסביבה מגבעון לבצע סקר היסטורי נוסף, כיוון שלטענתו לא עלה בידיו לקבל את ממצאי הסקר מרשות המים. בכך יש חוסר יעילות ואף כדי להביא לבזבוז משאבים.
4. השקיית תפוזים
לא נקבע הגורם שיישא באחריות להנחיית חקלאים לגבי שימוש במי תהום מזוהמים להשקיה חקלאית. אף כי זיהום הפרכלורט במי קידוח לבונטין שבאזור גבעון, המשמש להשקיית תפוזים, היה ידוע לרשות המים, למשרד הבריאות ולמשרד החקלאות כבר בסוף שנת 2005, עד מועד סיום הביקורת, יולי 2012, נמשך השימוש במים מהקידוח להשקיית תפוזים, דבר שיש בו כדי לפגוע לכאורה בבריאות הציבור.
התעשייה האווירית לישראל בע"מ
1. הפעלת מערך דוגמים לבדיקת איכות השפכים במתחם נתב"ג של התע"א
רשות הרישוי קבעה במאי 2009, כי מתחם נתב"ג של התע"א עומד במפרט התנאים שנקבע ברישיון העסק, בכפוף להפעלת מערך דוגמים שיאפשרו לזהות במקרים של זיהום בשפכים את היחידות האחראיות לכך. אף על פי שעד מועד סיום הביקורת, יולי 2012, מעל לשלוש שנים, התע"א לא עמדה בתנאי האמור, יחידת הרישוי לא עמדה על כך שהתע"א תפעיל את הדוגמים, ולא פעלה בנחרצות כדי לקדם את הנושא.
למרות קביעת רשות הרישוי האמורה ממאי 2009 ולמרות מקרים נוספים של זיהומים בשפכים המוזרמים למט"ש ועלולים לפגוע בו , עד מועד סיום הביקורת, יולי 2012, התע"א טרם הפעילה את הדוגמים; זאת אף כי הם הותקנו ביחידות הרלוונטיות כבר במאי 2010.
2. פיקוח הרשויות על מפעלי התע"א
נציג המשרד להגנת הסביבה לא השתתף בחלק מהביקורות התקופתיות שערכה יחידת הרישוי בשנים 2008-2011 במתחם נתב"ג של התע"א. כך, בין היתר, בשנת 2011 הוא לא השתתף בביקורות היחידה בשמונה מפעלים מתוך תשעה שבמתחם. ללא ביצוע ביקורות בכל המפעלים הנדרשים בקבלת רישיון עסק, או ללא ביצוע ביקורות במפעלים אלה בתהליך שיטתי וסדור, הבודק עמידה בכל התנאים להבטחת איכות נאותה של הסביבה ולמניעת מפגעים ומטרדים, או ללא אסמכתות לכל הממצאים שעלו מהביקורות, אין ביכולתו של המשרד להגנת הסביבה לפקח כראוי על הנעשה במפעלי התע"א בתחום הגנת הסביבה. כמו כן, בהיעדרו של נציג המשרד להגנת הסביבה בביקורות שערכה יחידת הרישוי היה כדי לפגוע ביכולת היחידה לבצע את תפקידה, לרבות ביכולתה לוודא, כי מפעלי התע"א במתחם נתב"ג אכן עומדים בתנאים לרישיון עסק.
3. סקרים היסטוריים לקרקעות התע"א
אף כי במשך עשרות שנים קיימה התע"א פעילות תעשייתית ענפה גם תוך שימוש בחומרים מזהמים, רק בתחילת 2011 דרשו ממנה יחידת הרישוי והמשרד להגנת הסביבה לערוך סקר היסטורי יסודי. עד מועד סיום הביקורת, יולי 2012, המשרד להגנת הסביבה טרם קבע את עמדתו המקצועית אשר לתוצאות הסקרים ההיסטוריים שהגישה לו התע"א באוגוסט 2011; בהיעדרה, התע"א טרם החלה בתכנון, וממילא גם לא בביצוע, של סקרי קרקע . בהיעדר כל אלה, במועד סיום הביקורת לא ניתן לדעת אם במהלך פעילות התע"א חדר זיהום לקרקע ולמי תהום, ואם כן - מה היקפו ומה הן המשמעויות הסביבתיות הנובעות מכך; ממילא, לא ניתן לאמוד את היקף פעילות השיקום, אם תידרש, את לוחות הזמנים לביצועה ואת משמעויותיה הכספיות.
סיכום והמלצות
א. האתר שבתעשיה הצבאית לישראל בע"מ (תעש) שבחיפה מזוהם ומהווה, בין היתר, מפגע סביבתי. בתעש ובמשרד הביטחון אין עדיין תכנית מתוקצבת, הקובעת לוח זמנים לביצוע טיהור האתר. חיוני שתעש ומשרד הביטחון יפעלו, כל אחד בתחום אחריותו, ללא כל דיחוי נוסף לטיהורו.
ב. הרשות הממשלתית למים ולביוב (רשות המים), המשרד להגנת הסביבה, וכן תעש, שגרמה לזיהום הקרקע ומי התהום שמקורם מגבעון, כשלו בטיפול בזיהומים אלו, כל אחד בתחומו. מדובר בליקוי חמור, הנמשך זה שנים, למרות הסכנה לבריאות הציבור, הפגיעה במקורות מים טבעיים שנמצאים במחסור ועלות השיקום של מקורות המים ההולכת וגדלה בגלל המשך התפשטות הזיהום.
מבקר המדינה רואה בחומרה את הליקויים המתוארים לעיל, המעידים, בין היתר, על אי-יישום המלצותיו בדוחות קודמים , שעסקו בנושא זיהומי הקרקע במפעלי תעש ובמי התהום. על כל הגורמים הקשורים לזיהומים שמקורם ממקרקעי תעש, לפעול מיד כדי למנוע את המשך התפשטות הזיהומים מגבעון, ולפעול לאלתר לסילוקם.
ג. בשימוש במי תהום מזוהמים בפרכלורט להשקיית הדרים יש לכאורה כדי לפגוע בבריאות הציבור. על כן, חיוני - כצעד מיידי ובלי להמתין להסדרת הגורם האחראי - כי רשות המים, משרד הבריאות ומשרד החקלאות יורו לאלתר על הפסקת השימוש במים אלו; וכן יפעלו לקביעת הגורם שיישא באחריות להנחיית חקלאים בנוגע לשימוש במי תהום מזוהמים, לרבות הסמכות לאסור שימוש במים כאלה להשקיה חקלאית.
ד. אשר להגנת הסביבה בתעשייה האווירית לישראל בע"מ (התע"א), על המשרד להגנת הסביבה להקפיד להשתתף בביקורות שמקיימת היחידה לרישוי מפעלים ביטחוניים (יחידת הרישוי) במפעלי החברה וכן לבצע בהם ביקורות ייעודיות. כמו כן, מן הראוי, שנוכח העיכוב שחל בבדיקת הסקרים ההיסטוריים שהכינה התע"א, יפעל המשרד להגנת הסביבה בהקדם לסיום בדיקתם, לבחינה של תכנית דיגום שתכין התע"א ולאישור ביצוע סקרי קרקע בשטחיה, ככל שיידרש.
על התע"א לדאוג להפעלה שוטפת של מערך הדוגמים במפעליה שבמתחם נתב"ג לצורך איתור גורמים מזהמים במקרים של חריגות באיכות השפכים במתחם, שיאפשרו לבחון את הסיבות לזיהום השפכים ולטפל בהן. כמו כן, על יחידת הרישוי לוודא שהתע"א תפעיל את הדוגמים באופן שוטף, כנדרש.