שינויים בהצעת התקציב של המוסד לביטוח לאומי לשנת 2000
בסוף דצמבר 1999 ובתחילת ינואר 2000 אישרו שר העבודה והרווחה ושר האוצר (להלן - השרים) את תקציב המוסד לביטוח לאומי (להלן - המוסד) לשנת 2000, כולל תקציב מינהלי, בסך כמיליארד ש"ח, וכן תקציב מילואים לשנת 1999.
ב-8.2.00 הביא היו"ר היוצא של ועדת הכספים של מועצת המוסד לביטוח לאומי (להלן - ועדת הכספים), לידיעת משרד מבקר המדינה כי נוסח הוראות הנוהל - שהן חלק מהצעות התקציב של המוסד - שאושרו בידי השרים שונה מהנוסח שמועצת המוסד (להלן - המועצה) המליצה עליו. השוני הוא בסכום שאיפשר להעביר כספים מסעיף לסעיף בתקציב, ובזהות הגוף המוסמך לפקח על ההעברות האלה.
באפריל 2000 בדק משרד מבקר המדינה את נסיבות השינויים ואת השפעותיהם ותוצאותיהם. הבדיקה נעשתה באגפי התקציבים במוסד ובמשרד האוצר.
1. על פי חוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985 (להלן - חוק יסודות התקציב) , התקציב של תאגיד טעון אישור של שר האוצר , אך אין בכך כדי לגרוע מהיותו טעון אישור נוסף לפי כל דין.
תאגיד אינו רשאי להוציא כספים בשנת כספים אלא אם כן קוימו ההוראות שנקבעו בחוק יסודות התקציב; מי שמוסמך לפי כל דין לאשר תקציב של תאגיד פלוני מוסמך גם לאשר, בהודעה לשר האוצר, העברת סכומים ומשרות מפריט אחד בתקציב לפריט אחר, ושימוש בסכום שנותר בתקציב משנה פלונית בשנה שאחריה, ובלבד שלא יועברו בדרך זו סכומים מתקציב פעולות שוטפות לתקציב פיתוח או להפך.
בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן - חוק הביטוח), נקבע, כי "המינהלה תכין לתאריך שקבעה המועצה, הצעת תקציב שנתי למוסד ותגיש אותה למועצה, אך רשאית המינהלה, בנסיבות מיוחדות באישור המועצה, להגיש תקציב לתקופה הקצרה משנה וכן תקציב מילואים (לכל אחד מאלה ייקרא - תקציב). המועצה תדון בהצעת התקציב ותעביר אותה לאישור שר העבודה והרווחה, בצירוף הערותיה והמלצותיה; העתק של הצעת התקציב ושל ההערות וההמלצות יומצא לועדת העבודה והרווחה". עוד נקבע בחוק הביטוח, כי שר העבודה והרווחה (להלן - שר העו"ר) "רשאי, לאחר בירור במינהלה, לאשר את התקציב כפי שהוצע או בשינויים שימצא לנכון" .
עד שנת 1997 נהג המוסד בנושא העברת כספים מסעיף לסעיף בתקציב לאמץ את העקרונות שנקבעו בסעיף 11 לחוק יסודות התקציב החלים על תקציב המדינה, בשינויים המתחייבים מהיותו של המוסד תאגיד. חוק יסודות התקציב מגביל את האפשרות לעשות במהלך השנה שינויים בסעיפי התקציב, ונקבע בו מנגנון לפיקוח ובקרה של ועדת הכספים של הכנסת. הגוף שהופקד על הפיקוח והבקרה על פעולות המוסד הוא ועדת הכספים של המועצה. בהוראות "נוהל שימוש ברזרבות והעברות בין סעיפים", שצורפו לתקציב המוסד לשנת 1997, צוינו הגבלות אלו:
(א) העברה תיעשה "תוך הודעה ותיאום עם יו"ר וועדת הכספים"; (ב) הסכום שמותר להעביר מסעיף יהיה "בשיעור של עד 20% מן הסעיף"; (ג) סכום ההעברה המצטבר בסעיף מסוים לא יהיה גדול מ-142,000 ש"ח.
2. שינויים בהוראות הנוהל: בהוראות הנוהל שצורפו לתקציב לשנת 1998 לא צוינה עוד הגבלה ב' דלעיל, ואילו בהוראות הנוהל שצורפו לתקציב לשנת 1999 שונתה הגבלה ג' ונקבע "כי המוסד רשאי לבצע העברת סכומים מסעיף לסעיף בשיעור של עד 210 אלף ש"ח בכל העברה" (בנוסח זה לא נקוב סכום מצטבר מרבי). יצוין, כי תיקונים אלה נעשו בהסכמה של ועדת הכספים ושל נציג משרד האוצר במועצה, ונועדו לאפשר להנהלת המוסד גמישות רבה יותר בניהול התקציב במהלך השנה, כל זאת בלי לגרוע מתפקידה של ועדת הכספים בכל הקשור לפיקוח ובקרה על שינויים בתקציב.
המשך קריאה בקובץ המצורף