בפקודת מס הכנסה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן - הפקודה), נקבעו עונשיהם של מעלימי מס ברמות שונות, לפי חומרת העברות. על פי סעיף 227 לפקודה, ניתן להקנות לפקידי השומה של רשות המסים בישראל (להלן - רשות המסים או הרשות) המתמנים על ידי שר האוצר סמכויות לביצוע חקירה פלילית והרשאה להשתמש בסמכויות הנתונות לקצין משטרה בכל הקשור לחקירה, לגביית עדויות ולרישומן, לחיפושים ולתפיסת מסמכים. על נקיטת הליכים פליליים נגד עברייני מס מופקד סמנכ"ל בכיר לחקירות ומודיעין של מנהל רשות המסים ברשות, מר אברהם ארדיטי.
פעולות הביקורת
משרד מבקר המדינה בדק בחודשים פברואר-ספטמבר 2011 את תהליך הטיפול של רשות המסים בחקירות שבהן יש חשד לעברות פליליות. הביקורת נעשתה במטה רשות המסים ובמשרדי שומה לחקירות בירושלים, תל אביב וחיפה. בירורי השלמה נעשו בפרקליטויות תל אביב (מיסוי וכלכלה) וחיפה וברשות לאיסור הלבנת הון ומימון הטרור שבמשרד המשפטים.
עיקרי הממצאים
1. ברוב המקרים שבהם הועלה, במהלך בדיקת דוחות של נישום, חשש לביצוע עברות פליליות של העלמת הכנסות, המידע לא הועבר ממשרדי השומה האזרחיים למשרדי השומה לחקירות.
2. לא תמיד השתמש משרד השומה האזרחי במידע על הכנסות הנישום, שהועבר לו ממשרד השומה לחקירות, לצורך קביעת השומה של הנישום.
3. הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון הטרור אינה מעבירה מידע לרשות המסים. זאת מאחר שטרם תוקן חוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000, באופן שיאפשר העברת מידע כאמור, אף שוועדה בין-משרדית שהוקמה לצורך בחינת העניין המליצה עוד בשנת 2003 להסדיר את העברת המידע.
4. לא פעם הטיפול של הפרקליטויות בתיקים שהועברו ממשרדי השומה לחקירות נמשך כמה שנים וחלים עיכובים בהגשת כתבי אישום. כתוצאה מכך חלק מהתיקים נסגרים משום שהחקירה הסתיימה זמן רב לפני כן.
5. משרד השומה לחקירות בירושלים לא ביצע השלמת חקירה והשלמת ראיות בעניינם של כמה תיקים שחקר, שלא כנדרש, ועקב כך התיקים נסגרו מחוסר ראיות.
6. כמה מהנישומים שהמירו את האישום הפלילי בכופר כסף לא עמדו בהסדר הכופר. חלק מתיקי הנישומים שלא שילמו את הכופר נסגרו ללא כתב אישום, וכך יצא החוטא נשכר.
7. משרדי השומה לחקירות בירושלים ובחיפה אינם מקיימים מעקב ממוחשב ומסודר אחר כל השתלשלות האירועים בתיק חקירה נגד נישום שהוא עבריין מס.
סיכום והמלצות
ההרתעה מהעלמת מס היא יסוד חשוב בפעילותה של מערכת מס יעילה וצודקת. בבדיקת משרד מבקר המדינה אותרו כשלים בתהליך האיתור של מעלימי מס והענשתם. על הנהלת רשות המסים לנקוט את הצעדים הנדרשים על מנת שמשרדי השומה האזרחיים יגדילו את היקף המידע שהם מעבירים למשרדי השומה לחקירות בנוגע לחשדות לביצוע עברות מס. על הגורמים האמונים על הנושא לקדם את בחינת האפשרות לתקן את חוק איסור הלבנת הון באופן שעברות מס ייחשבו לעברות לצורך חוק איסור הלבנת הון, כך שרשות המסים תוכל לקבל מידע ממאגר המידע המנוהל על ידי הרשות לאיסור הלבנת הון. על רשות המסים גם לבחון דרכים שיאפשרו לקצר ככל האפשר את זמן ההמתנה מסיום החקירה ועד להגשת כתב האישום, ובכלל זה לבחון את האפשרות להרחיב את נוהג הגשת כתבי אישום על ידי משרדי השומה עצמם, בלי להזדקק לפרקליטות. יש לאפשר את גביית סכומי הכופר שנקבעו אך לא שולמו באמצעי גבייה כדוגמת עיקולי מיטלטלין או עיקולים באמצעות צד שלישי (עיקולי בנקים, משכורת וכד').